Zieke werknemers mogen niet meer ontslagen worden in Spanje

Zieke werknemers mogen niet meer ontslagen worden in Spanje
Beeld: Freepik

Zieke werknemers mogen niet meer ontslagen worden in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De coalitieregering van PSOE en Unidas-Podemos is dinsdag begonnen met het beetje bij beetje afbreken van de door de PP in het leven geroepen arbeidswet. De eerste maatregel die de coalitieregering heeft genomen tijdens de wekelijkse ministerraad is het opheffen van artikel 52d die het ontslag van werknemers vanwege herhaald medisch verlof, ook als dat gerechtvaardigd is, toestond.

Zoals de minister van Arbeid Yolanda Díaz uitlegde bij de persconferentie is dit de eerste van de artikels van de arbeidshervorming van de Partido Popular (PP) die wordt afgebroken en aangepast, zoals vermeld in de overeenkomst ondertekend tussen PSOE en Unidas-Podemos.

Het is nu niet meer toegestaan om een werknemers die ziek is op grond van artikel 52d te ontslaan. Zo zijn er gevallen bekend van werknemers die b.v. een behandeling voor kanker ondergingen en ontslagen werden of iemand die gedurende 8 dagen ziek was en niet meer hoefde terug te keren naar haar werk.

Vanaf nu is dat niet meer toegestaan en hebben de werknemers een betere bescherming, ook als ze ziek zijn zodat men zich kan richten op beter worden in plaats van zich zorgen te maken over het verliezen van een baan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.