Search
menu
Search

Zieke werknemers mogen niet meer ontslagen worden in Spanje

Zieke werknemers mogen niet meer ontslagen worden in Spanje
Beeld: Freepik

Zieke werknemers mogen niet meer ontslagen worden in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De coalitieregering van PSOE en Unidas-Podemos is dinsdag begonnen met het beetje bij beetje afbreken van de door de PP in het leven geroepen arbeidswet. De eerste maatregel die de coalitieregering heeft genomen tijdens de wekelijkse ministerraad is het opheffen van artikel 52d die het ontslag van werknemers vanwege herhaald medisch verlof, ook als dat gerechtvaardigd is, toestond.

Zoals de minister van Arbeid Yolanda Díaz uitlegde bij de persconferentie is dit de eerste van de artikels van de arbeidshervorming van de Partido Popular (PP) die wordt afgebroken en aangepast, zoals vermeld in de overeenkomst ondertekend tussen PSOE en Unidas-Podemos.

Het is nu niet meer toegestaan om een werknemers die ziek is op grond van artikel 52d te ontslaan. Zo zijn er gevallen bekend van werknemers die b.v. een behandeling voor kanker ondergingen en ontslagen werden of iemand die gedurende 8 dagen ziek was en niet meer hoefde terug te keren naar haar werk.

Vanaf nu is dat niet meer toegestaan en hebben de werknemers een betere bescherming, ook als ze ziek zijn zodat men zich kan richten op beter worden in plaats van zich zorgen te maken over het verliezen van een baan.

Ga naar de inhoud