Discotheken, pubs en danszalen krijgen financiële hulp in Valencia regio

Discotheken, pubs en danszalen krijgen financiële hulp in Valencia regio
Beeld: Freepik

Discotheken, pubs en danszalen krijgen financiële hulp in Valencia regio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Naast het toerisme heeft de horecasector flink te lijden tijdens de corona-crisis omdat vanwege de corona-maatregelen de bars en restaurants niet meer open mogen zijn of dat er zoveel beperkingen zijn dat het normaal functioneren niet mogelijk is. Maar de lokalen in het nachtleven zoals discotheken, pubs, feestzalen, concertzalen en karaoke-bars zijn al maanden gesloten.

De regionale premier van de Valencia regio Ximo Puig heeft donderdag aangekondigd dat de nachtleven sector eindelijk financiële hulp gaat krijgen. Dat vormt onderdeel van een 340 miljoen euro kostend plan om zelfstandigen en het midden en kleinbedrijf te redden. 

In het geval van het nachtleven is er 8 miljoen euro directe financiële hulp vrijgemaakt. Dat is onderverdeeld in 3,7 miljoen euro aan financiële hulp voor 530 pubs, café cantantes (zangcafé), café concierto (concertcafé) en café teatro (theatercafé) die elk 7.000 euro krijgen. 

In de tweede groep vallen de discotecas (discotheken), salas de bailes (danszalen) en salas de fiesta (feestzalen) waarvan er 150 zijn in de regio en waar 4,2 miljoen euro voor vrijgemaakt is aan directe hulp van 28.500 euro per lokaal.

In totaal spreekt de regionale overheid over circa 8 miljoen euro directe financiële steun voor circa 680 bedrijven in de Valencia regio. Meer details zijn nu nog niet bekend maar bekend is dat het onderdeel vormt van het steunpakket #PlaREsistir zoals hier te lezen is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.