Heb je een stukje grond in Spanje? Denk dan eens na over dit vouwbaar huisje!

Heb je een stukje grond in Spanje? Denk dan eens na over dit vouwbaar huisje!
Beeld: Brette Haus

Heb je een stukje grond in Spanje? Denk dan eens na over dit vouwbaar huisje!

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Veel lezers gaan graag naar Spanje op vakantie en vanwege de corona-pandemie gebeurt dat steeds vaker met het eigen vervoer. Daaronder horen ook de vakanties met de eigen caravan en veilig op een camping aan zee of in de natuur of de vakantie met de eigen of gehuurde camper en kampeerauto. Maar misschien is een vouwbaar tiny home ook wel een idee!

Met de caravan, camper, kampeerauto, tent of in een gehuurd of gekocht appartement of woning … allemaal mogelijkheden om corona-veilig op vakantie te gaan naar Spanje en om drukke massa hotels te vermijden. Maar stel je nou eens voor dat je een eigen tiny home zou kunnen hebben in Spanje, is dat wat?

De firma Brette Haus uit Letland heeft de oplossing voor degene die een eigen lapje grond hebben in Spanje of dat nog gaan kopen en daar zonder al teveel moeite een woning op willen plaatsen: een vouwbaar huis!

Ja, je leest het goed, een vouwbaar, dus uit- en inklapbaar huisje dat je dus eigenlijk overal kunt plaatsen. Volgens Brette Haus zijn zij het enige bedrijf dat woningen met scharnieren bouwt die als een pakket verstuurd worden en op de plaats waar deze tiny house komt te staan uitgeklapt kunnen worden.

Deze prefab woningen met begane grond en een verdieping (behalve de Compact-versie) zijn van alles voorzien zoals de elektriciteit, waterleidingen, wasbak, toilet, douchebak, keuken en kranen. Het enige wat je hoeft te doen is de elektra aansluiten via een extern stopcontact, de waterleiding verbinden via een ingebouwde connectie en meubels kopen.

Volgens Brette Haus gaan de woningen 5 jaar mee als je deze 100 keer in- en uitklapt maar wordt dat 15 jaar als je de woningen 10 keer vouwt, 30 jaar met 5 keer vouwen en 50 jaar als je de tiny house slechts een keer vouwt.

vouwhuis2
Beeld: Brette Haus

Prijzen

Er zijn verschillende prijzen afhankelijk van de grootte van de vouw-woning. De goedkoopste van de Rustic-versie is de ‘Rustic 15’ wat staat voor 15 m2 met een verkoopprijs van 18.700 euro gevolgd door ‘Rustic 20’ van 20 m2 voor 25.000 euro en de ‘Rustic 30’ met 30 m2 voor 37.500 euro. Bij de 20 en 30 modellen bestaan ook nog de XL versies die uiteraard iets duurder zijn.

Hoef je geen tiny house met een begane grond en verdieping en is ene begane grond genoeg, dan kun je ook voor de Compact-versie kiezen. Deze zijn te koop vanaf 22.500 euro voor de 20 m2 versie, 33.750 euro voor de 30 m2 versie en dan bestaan daar ook nog de XL versies van.  

Daarbij bovenop komen diverse andere kosten zoals het aansluiten, vervoer etc. Wil je extra’s of aanpassingen in de tiny house aanbrengen dan moet je daar natuurlijk ook voor betalen.

Werk en verkoopplek

Maar naast dat deze vouw-woningen kunnen dienen als vakantiehuisje of een extra woning, kunnen de Bette Haus huizen ook gebruikt worden voor kantoor- en winkelruimtes waarbij deze zus makkelijk ergens geplaatst en weer weggehaald kunnen worden. 

Details

Wil je meer details zien dan kun je op de website van Brette Haus terecht. Verder zijn er ook Factsheets met veel extra informatie, technische informatie, foto’s en plattegronden.

Ga naar de inhoud