Alicante plant de bouw van een artificieel eiland met restaurant in de haven

Alicante plant de bouw van een artificieel eiland met restaurant in de haven
Beeld: Canva

Alicante plant de bouw van een artificieel eiland met restaurant in de haven

ALICANTE – Naast het natuurlijke eiland Tabarca op 22 kilometer van de stad Alicante plant de stad nu de bouw van een tweede, ditmaal artificieel eiland. Het prijskaartje van die plannen wordt geschat op 2,1 miljoen euro. In totaal zouden de werken 5 maanden duren. Het eiland zal bereikbaar zijn met een ferrydienst en men zal er kunnen genieten van een prachtig zicht op de stad, de middellandse zee en het kasteel van Santa Bárbara.

Voorlopig zijn er nog niet veel details bekend over het project. Naar verluid zou er op het eiland een restaurant worden gebouwd. Dat eiland zal niet echt een eiland zijn, maar een soort van gigantisch drijvend platform. Mensen zullen ervan op het vaste land heen kunnen met een veerboot, die vervolgens verder zal varen richting de dokken recht tegenover het eiland.

Volgens de directeur van de haven, Carlos Eleno, volgt snel meer nieuws over de plannen. De bevoegde autoriteit schrijft binnenkort een publieke selectie uit om te beslissen wie het restaurant zal uitbaten. De administratie gaf groen licht om het project te bouwen aan de opening van het binnendok van de haven, op een positie waar men kan genieten van minder toegankelijke uitzichten op de Middellandse zee en het kasteel van Santa Bárbara.

Naast het eiland legt het bestuur ook de nadruk op het belang van de bouw van een nieuwe recreatieve jachthaven. Tussen de kades 10, 12 en 14 wordt daarvoor plaats vrijgemaakt. Het concessiehoudend bedrijf Mar y Ocio (zee en vrijetijdsbesteding) trekt haar investering op van 10 naar 15 miljoen euro om ook ligplaatsen te voorzien voor plezierboten tot 50 meter lang, de zogeheten megayates (megajachtschepen).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.