Alicante plant de bouw van een artificieel eiland met restaurant in de haven

Alicante plant de bouw van een artificieel eiland met restaurant in de haven
Beeld: Canva

Alicante plant de bouw van een artificieel eiland met restaurant in de haven

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Naast het natuurlijke eiland Tabarca op 22 kilometer van de stad Alicante plant de stad nu de bouw van een tweede, ditmaal artificieel eiland. Het prijskaartje van die plannen wordt geschat op 2,1 miljoen euro. In totaal zouden de werken 5 maanden duren. Het eiland zal bereikbaar zijn met een ferrydienst en men zal er kunnen genieten van een prachtig zicht op de stad, de middellandse zee en het kasteel van Santa Bárbara.

Voorlopig zijn er nog niet veel details bekend over het project. Naar verluid zou er op het eiland een restaurant worden gebouwd. Dat eiland zal niet echt een eiland zijn, maar een soort van gigantisch drijvend platform. Mensen zullen ervan op het vaste land heen kunnen met een veerboot, die vervolgens verder zal varen richting de dokken recht tegenover het eiland.

Volgens de directeur van de haven, Carlos Eleno, volgt snel meer nieuws over de plannen. De bevoegde autoriteit schrijft binnenkort een publieke selectie uit om te beslissen wie het restaurant zal uitbaten. De administratie gaf groen licht om het project te bouwen aan de opening van het binnendok van de haven, op een positie waar men kan genieten van minder toegankelijke uitzichten op de Middellandse zee en het kasteel van Santa Bárbara.

Naast het eiland legt het bestuur ook de nadruk op het belang van de bouw van een nieuwe recreatieve jachthaven. Tussen de kades 10, 12 en 14 wordt daarvoor plaats vrijgemaakt. Het concessiehoudend bedrijf Mar y Ocio (zee en vrijetijdsbesteding) trekt haar investering op van 10 naar 15 miljoen euro om ook ligplaatsen te voorzien voor plezierboten tot 50 meter lang, de zogeheten megayates (megajachtschepen).

Ga naar de inhoud