skip to Main Content
Mercadona maakt salarissen van het personeel openbaar

Mercadona maakt salarissen van het personeel openbaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Net zoals elk jaar bij de presentatie van de jaarcijfers heeft de Valenciaanse supermarktketen Mercadona ook de salarissen van alle 84.000 arbeiders bekend gemaakt. De populairste Spaanse supermarktketen staat erom bekend dat ze hun personeel goed betalen in vergelijking met andere supermarktketens in Spanje. Daarnaast hebben alle medewerkers een vast contract en wordt elk jaar een deel van de winst van het bedrijf gedeeld met de arbeiders.

Mercadona heeft recent de jaarcijfers bekend gemaakt waarbij bleek dat ze weliswaar 49% minder hebben verdiend dan het jaar daarvoor maar dat de nettowinst nog steeds 332 miljoen euro was. De rest van de winst werd geïnvesteerd in de verbouwingen van winkels en de bouw van nieuwe winkels. Gedurende 2017 hebben volgens Mercadona ook 12.300 arbeiders een salarisverhoging gehad van 11%, iets wat elk jaar gebeurt bij personen die langer dan een, twee of drie jaar werkzaam zijn bij de Mercadona.

Gemiddeld verdient elke arbeider bij de Mercadona 1.462 euro netto (1.775 euro bruto) per maand, dat is het salaris van iemand die langer dan 4 jaar werkzaam is bij de supermarktketen, its wat voor 78% van het personeel geldt. Iemand die minder dan een jaar werkt bij de Mercadona verdient netto 1.132 euro netto (1.312 bruto). Werk je reeds 2 jaar minimaal bij de Mercadona dan is het salaris 1.224 euro netto (1.441 bruto) en bij 3 jaar is dat 1.337 euro (1.599 bruto), elk jaar een toename van 11%. tot het maximale van 1.462 euro netto (1.775 bruto) als men 4 jaar of langer werkzaam is bij de Mercadona.

Vorig jaar werd door de eigenaar en president van de Mercadona Juan Roig een salarisverhoging van 1,6% aangekondigd. Daarnaast is het zo dat de supermarktketen elk jaar een deel (normaal is dat 35%) van de winst die men heeft behaald gedurende het afgelopen jaar deelt met 98% van de 84.000 werknemers waarvan 64% vrouwen zijn.

Gedurende 2017 zijn er 5.000 nieuwe medewerkers bijgekomen en steeg het aantal arbeiders van 79.000 in 2016 naar 84.000 in 2017.

Foto: Mercadona.es

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. IK weet met zekerheid u te vertellen dat de vrouw van een vriend hier in malaga een poetsvrouw is en verdient juist geteld 5 euro per uur
  Je leest het wel goed 5 Euro per uur

 2. Leuk allemaal, maar zijn ook de lonen van het hogere management en de directie vermeld? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Hoeveel uren moeten die arbeiders daarvoor werken per week?

 3. Ik ben ook ondernemer.De mensen in Spanje zijn dit gewoon,waarom
  maken jullie er zo een drukte van.Als jullie morgen meer moeten betalen voor
  u goederen dan zal het ook niet goed zijn.Denken jullie dat er geen hoge druk is in
  Belgie.Ik denk dat de drukte in de bouw een pak hoger ligt in Belgie dan in Spanje en dat de lonen in de Aldi en Lidl het zelfde is omdat het in Belgie veel duurder is om te leven.Een werknemer verdient bv in de Horica 10€ per uur in Belgie maar een pintje betaal je op terras 2.80€ en in Spanje 1€ en zij verdienen 4.5 per uur,wat is het verschil voor de werkgever?Denk eerst een s goed na aub.

 4. Het salaris bij Mercadona is inderdaad niet slecht, maar wat de meesten niet weten is hoe Mercadona met zijn werknemers omgaat. Wat der binnen de muren gebeurt zal nooit naar buiten komen, dat weten alleen degenen die daar werken. De werk druk is heel hoog, alles gaat op de klok. Zelfs de tijd bij de kassas wordt gecontroleerd. Ziek zijn is een groot probleem, daar houdt Merdacona niet van. En zo zijn der heel veel problemen binnen de muren. De winst uitkering is ook niet voor iedere werknemer, hiervoor moet je een aantal punten behalen. En in iedere winkel is der een aantal dat deze niet behaalt. Verder vind ik de winkel prima, alleen moeten zij anders met hun personeel omgaan, een goed salaris wil niet zeggen dat alles kan.

 5. Goedendag die 2 medewerkers van Lidl die 700 euro verdienen vergeten er wel bij te zeggen dat ze geen 40 uur per week werken

 6. Niettegenstaande deze ,voor spanje,mooie lonen moet ik toch ondervinden dat hier bij de Mercadona het personeel niet al te vriendelijk is,ligt het dan aan de werkdruk, of is het gelijk bij de banken dat ze niet te ” familiar ” mogen omgaan met de klanten?

  1. Ik kom bij 3 Mercadonas in de omgeving en het personeel is altijd supervriendelijk en behulpzaam. Deze 3 hebben dan ook een goede manager als die er niet is dan lacht het personeel niet en valt er een nare sfeer te proeven. Voor een supermarkt betaald de Mercadona redelijk goed uit dit kun je bijv. niet van de Aldi of Lidl zeggen waar je onder zware druk een hongerloonje vangt vandaar dat het personeel bij beiden ook het gehele jaar door blijft veranderen terwijl je bij de Mercadona altijd de zelfde gezichten terug ziet.

 7. Zoals ik al zei, wacht ik graag op de officiële getallen. Eerder heeft het geen zin om te reageren en maar wat te roepen. Ken zo al 2 mensen die bij de Lidl €700 Per maand vangen. Schandalig gewoon.

   1. Er zijn zat mensen in Spanje die 40 uur per week moeten werken voor nog geen 600 euro maand dit omdat er niet of bijna niet op gecontroleerd wordt, en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Ga je er je beklag over doen kun je gaan want voor jou 10 anderen. Ook betalen de meeste bedrijven je overuren niet uit en je krijgt er ook geen vrije tijd voor terug, het is bar en boos wat dat betrefd in Spanje.

 8. Nou Rob, dat zou wel eens mee kunnen vallen bij de Aldi en de Lidl. Het salaris daar is iets onder die van de Marcadona namelijk, dus redelijk te noemen in vergelijking met andere beroepsgroepen. Mijn schoondochter werkt in de horeca voor 4,50 Euro per uur omgerekend bij 60 uur per week. Mocht jij niet mee willen werken aan uitbuiterij, dan valt er geen biertje voor jou meer te drinken.

 9. Keurig inkomen hoor. Zo, en nu de hongerloontjes van de Lidl en Aldi graag. Dan weet iedereen waarom ik hier niets koop. Aan uitbuiterij werk in namelijk niet mee.

  1. ik heb 27 jaar in belgie voor aldi gewerkt en moet zeggen dat we heel goed betaald waren voor weliswaar heel hard werken, en denk omdat elk land afhangt van de echte baas in duitsland dat dit hier in spanje ook niet onderbetaald is dan.

   1. Volgens mij heb ik ooit een keer gelezen dat de Aldi en de Lidl in Spanje tegenwoordig in Franse handen is namelijk de eigenaar van de Carrefour. Daarom zie je bijna geen duitse produkten meer in beiden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken