Mercadona maakt salarissen van het personeel openbaar

Mercadona.es
Beeld: Mercadona.es

Mercadona maakt salarissen van het personeel openbaar

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Net zoals elk jaar bij de presentatie van de jaarcijfers heeft de Valenciaanse supermarktketen Mercadona ook de salarissen van alle 84.000 arbeiders bekend gemaakt. De populairste Spaanse supermarktketen staat erom bekend dat ze hun personeel goed betalen in vergelijking met andere supermarktketens in Spanje. Daarnaast hebben alle medewerkers een vast contract en wordt elk jaar een deel van de winst van het bedrijf gedeeld met de arbeiders.

Mercadona heeft recent de jaarcijfers bekend gemaakt waarbij bleek dat ze weliswaar 49% minder hebben verdiend dan het jaar daarvoor maar dat de nettowinst nog steeds 332 miljoen euro was. De rest van de winst werd geïnvesteerd in de verbouwingen van winkels en de bouw van nieuwe winkels. Gedurende 2017 hebben volgens Mercadona ook 12.300 arbeiders een salarisverhoging gehad van 11%, iets wat elk jaar gebeurt bij personen die langer dan een, twee of drie jaar werkzaam zijn bij de Mercadona.

Gemiddeld verdient elke arbeider bij de Mercadona 1.462 euro netto (1.775 euro bruto) per maand, dat is het salaris van iemand die langer dan 4 jaar werkzaam is bij de supermarktketen, its wat voor 78% van het personeel geldt. Iemand die minder dan een jaar werkt bij de Mercadona verdient netto 1.132 euro netto (1.312 bruto). Werk je reeds 2 jaar minimaal bij de Mercadona dan is het salaris 1.224 euro netto (1.441 bruto) en bij 3 jaar is dat 1.337 euro (1.599 bruto), elk jaar een toename van 11%. tot het maximale van 1.462 euro netto (1.775 bruto) als men 4 jaar of langer werkzaam is bij de Mercadona.

Vorig jaar werd door de eigenaar en president van de Mercadona Juan Roig een salarisverhoging van 1,6% aangekondigd. Daarnaast is het zo dat de supermarktketen elk jaar een deel (normaal is dat 35%) van de winst die men heeft behaald gedurende het afgelopen jaar deelt met 98% van de 84.000 werknemers waarvan 64% vrouwen zijn.

Gedurende 2017 zijn er 5.000 nieuwe medewerkers bijgekomen en steeg het aantal arbeiders van 79.000 in 2016 naar 84.000 in 2017.

Foto: Mercadona.es

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.