Butaangasflessen 5 procent goedkoper in Spanje

Butaangasflessen 5 procent goedkoper in Spanje
Beeld: Pixabay

Butaangasflessen 5 procent goedkoper in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De butaangasflessen zijn opnieuw goedkoper geworden in Spanje. Gemiddeld zijn de prijzen van een fles met 4,87% gedaald naar een kostprijs van 13,86 euro. Deze prijsdaling is ingegaan op 19 maart, de derde dinsdag van de maand. Ook op 15 januari daalde de prijs met 4,96% naar 14,57 euro nadat daarvoor de prijzen drie keer achter elkaar stegen.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 19 maart 0,71 euro minder (-4,87%) waarna de kostprijs komt te staan op 13,86 euro per bombona de butano.

De prijzen voor de bombona de butano worden tweemaandelijks herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van mei 2019. Op de website van een van de grootste leveranciers van de oranje gekleurde butaangasflessen, Repsol , staan de huidige prijzen vermeld.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.