Butaangasflessen 5 procent goedkoper in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Butaangasflessen 5 procent goedkoper in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De butaangasflessen zijn opnieuw goedkoper geworden in Spanje. Gemiddeld zijn de prijzen van een fles met 4,87% gedaald naar een kostprijs van 13,86 euro. Deze prijsdaling is ingegaan op 19 maart, de derde dinsdag van de maand. Ook op 15 januari daalde de prijs met 4,96% naar 14,57 euro nadat daarvoor de prijzen drie keer achter elkaar stegen.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 19 maart 0,71 euro minder (-4,87%) waarna de kostprijs komt te staan op 13,86 euro per bombona de butano.

De prijzen voor de bombona de butano worden tweemaandelijks herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van mei 2019. Op de website van een van de grootste leveranciers van de oranje gekleurde butaangasflessen, Repsol, staan de huidige prijzen vermeld.

Ga naar de inhoud