skip to Main Content
Butaangasflessen 5 procent goedkoper in Spanje
Pixabay

Butaangasflessen 5 procent goedkoper in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De butaangasflessen zijn opnieuw goedkoper geworden in Spanje. Gemiddeld zijn de prijzen van een fles met 4,87% gedaald naar een kostprijs van 13,86 euro. Deze prijsdaling is ingegaan op 19 maart, de derde dinsdag van de maand. Ook op 15 januari daalde de prijs met 4,96% naar 14,57 euro nadat daarvoor de prijzen drie keer achter elkaar stegen.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 19 maart 0,71 euro minder (-4,87%) waarna de kostprijs komt te staan op 13,86 euro per bombona de butano.

De prijzen voor de bombona de butano worden tweemaandelijks herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van mei 2019. Op de website van een van de grootste leveranciers van de oranje gekleurde butaangasflessen, Repsol, staan de huidige prijzen vermeld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Kan mij iemand vertellen wat de reden is dat de grote gasflessen in verhouding duurder zijn per kg?
  Lijkt mij onlogisch, maar toch is het zo.
  Het is natuurlijk niet comfortabel met die kleine flessen, maar goedkoper. (minder duur eigenlijk )
  Vandaar dat ik nu mijn verwarming met de kleine propaan i.p.v. de grote gasflessen.
  Ik heb ook ondervonden dat ik met butaangas de flessen niet volledig leeg kreeg en dit is wel het geval met propaan.
  Ter verduidelijking: het gaat hier over centrale verwarming met gasgeiser.

 2. De Spaanse overheid heeft alleen iets te zeggen over die oude zware gasflessen.
  De nieuwe veel lichtere Repsol flessen hebben geen gegarandeerde prijslimiet.
  Ook de zilveren flessen van Cepsa zijn niet gebonden aan deze maximale prijs afspraken die de regering bepaald. Die flessen hebben bovendien 0,5 kilo minder gas en zijn al snel € 3,- duurder. Alles bij elkaar dus al snel 25% duurder voor de lichtere flessen.
  Het vreemde is, dat niet veel mensen dit weten.
  Dus het is zwaar sjouwen met de oude flessen, of de veel comfortabele lichtere flessen met een ergonomisch handvat voor 25% meer. De keus is aan U.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken