In Spanje betalen alsof het een Tikkie of betaalverzoek is

In Spanje betalen alsof het een Tikkie of betaalverzoek is
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Terwijl (bijna) heel Nederland aan de ‘Tikkie’ app of betaalverzoek gaat staat dit in Spanje nog in de kinderschoenen. Ten eerste is de ‘Tikkie’ app van de ABN-Amro en de betaalverzoek via de Rabobank app iets echt Nederlands en kun je deze twee mogelijkheden niet gebruiken om geld over te maken naar een Spaanse smartphone gebruiker.

Ten tweede zijn er in Spanje wel alternatieven te vinden maar wordt het elkaar terugbetalen via een smartphone app nog niet zoveel gedaan. Maar er zijn toch mogelijkheden te vinden die dienst doen als betaalapp. Via de banken is het vaak ook mogelijk om via de smartphone app een betaalverzoek via o.a. de email of WhatsApp te versturen. Een kort overzicht van enkele apps (heeft iemand nog tips?)

Twyp

Een bekende betaalmogelijkheid is de Twyp app. Deze is in principe van de ING bank en kan dus door zowel de Nederlandse ING-klanten alsook de Spaanse ING-klanten gebruikt worden. Maar Twyp kan ook gebruikt worden door personen die geen ING-account hebben waardoor dit een goede mogelijkheid is om betaalverzoeken te versturen.

Bizum

De smartphone app Bizum is wellicht in Spanje op dit moment een van de populairste betaalapps. Bizum is echter net iets anders dan andere soortgelijke apps omdat deze rechtstreeks verbonden is met de bank. Het maakt daarbij niet uit bij welke Spaanse bank je hebt (Caixabank, BBVA, Santander, Sabadell, Bankia, Popular, Openbank, Deutsche Bank etc.). Via de website bizum.es kun je uitvinden hoe deze app werkt.

Bizum kan wel eens uitgroeien tot een Europees betaalsysteem voor flitsbetalingen mogelijkheden. Men heeft al tests gedaan zoals een verbinding tussen de ABN-Amro en de Spaanse bank Santander.

Google Pay

Aangezien het merendeel van de smartphone gebruikers een Android telefoon heeft zal men ook een Gmail account hebben wat al genoeg is om te kunnen betalen en geld te ontvangen via Google Pay en Google Pay Send. Terwijl men met Google Pay kan betalen in winkels of op internet kan men via de Send functie ook een betaalverzoek versturen.

Paypal.me

Veel mensen hebben inmiddels een Paypal account en wellicht heeft men ook de Paypal app op de smartphone staan. Via Paypal.me kun je een betaalverzoek versturen waarna de ontvanger ook via Paypal of door middel van een kredietkaart kan betalen. Dit is een goede internationale mogelijkheid.

Facebook Messenger

Weliswaar is de mogelijkheid van betalen direct via de Facebook Messenger app nog niet overal beschikbaar en bevindt deze zich nog in een beta versie, het is toch de moeite waard om te melden omdat veel Facebook gebruikers de Messenger app geïnstalleerd hebben op hun smartphone. Maar via Messenger kun je alleen geld sturen en ontvangen van ‘vrienden’ die in hetzelfde land wonen. Momenteel is dit alleen nog mogelijk in Frankrijk, De Verenigde Staten en Groot Brittannië.

WhatsApp Pay

Net zoals de Facebook Messenger betaalfunctie is ook WhatsApp Pay nog niet overal beschikbaar en bevindt deze betaalmethode zich nog in een testversie. Maar het betalen via WhatsApp zal voor veel smartphone gebruikers een ideale manier zijn van betalen en geld ontvangen want wie heeft er nu geen WhatsApp tegenwoordig? Het zal mogelijk worden om een betaalverzoek te versturen net zoals een foto, tekst, document of iets anders.

Maak jij al gebruik van de betaalapps en welke dan?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.