skip to Main Content
Monument ter ere van de politiehonden in Granada
Screenshot Policia Local Granada / Twitter

Monument ter ere van de politiehonden in Granada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – Dankzij een initiatief van de lokale politie in Granada is er nu een monument geplaatst ter ere van de politiehonden ofwel de de honden van de Unidad Canina van de Policía Local. Er is geld ingezameld via de website van de Unidad Canina waarvan men het beeldje kon laten maken en plaatsen bij het hoofdgebouw van de afdeling politiehonden van de lokale politie in Granada.

Volgens de agenten van de Unidad Canina van de Policía Local is het een hele eer om met de speciaal opgeleide honden, die gezien worden als collega’s, te mogen werken. Om alle honden te eren die het nobele en belangrijke werk doen als politiehond heeft men nu besloten om een monument te plaatsen.

Het beeld van een hond heeft een kostprijs gehad van 125 euro, een bedrag dat deels door de gemeente Granada en deels door particulieren is betaald. Het beeld is een eerbetoon (homenaje) aan alle politiehonden in heel Spanje maar uiteraard speciaal voor de honden van de Policía Local van Granada.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Leuk zo´n beeld maar aan de video te zien zitten de honden toch alleen opgesloten in hokken, een hond is een roedeldier dus die moet je nooit alleen houden. Advies voor hondenbezitters is dan ook altijd om minimaal 2 honden te hebben. Het zou de politie dan ook sieren als ze 2 honden per hok doen zodat het voor de hond socialer is. En in Nederland heb ik ook 2 agenten gekend die met een politie hond werkten maar die honden gingen gewoon mee naar huis en leefde met de families.

  2. Heel mooi dat ze de werkhonden ook eens in de bloemetjes zetten, alleen zoals Janus zegt hoop ik maar dat het beeldje een tijd meegaat

  3. Een heel nobel en mooi initiatief. Alleen ben ik bang dat een beeldje van 125 Euro niet erg duurzaam is en snel zal vergaan!? Dat zou dan zonde zijn van de moeite.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken