Monument ter ere van de politiehonden in Granada

Monument ter ere van de politiehonden in Granada
Beeld: Screenshot Policia Local Granada / Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – Dankzij een initiatief van de lokale politie in Granada is er nu een monument geplaatst ter ere van de politiehonden ofwel de de honden van de Unidad Canina van de Policía Local. Er is geld ingezameld via de website van de Unidad Canina waarvan men het beeldje kon laten maken en plaatsen bij het hoofdgebouw van de afdeling politiehonden van de lokale politie in Granada.

Volgens de agenten van de Unidad Canina van de Policía Local is het een hele eer om met de speciaal opgeleide honden, die gezien worden als collega’s, te mogen werken. Om alle honden te eren die het nobele en belangrijke werk doen als politiehond heeft men nu besloten om een monument te plaatsen.

Het beeld van een hond heeft een kostprijs gehad van 125 euro, een bedrag dat deels door de gemeente Granada en deels door particulieren is betaald. Het beeld is een eerbetoon (homenaje) aan alle politiehonden in heel Spanje maar uiteraard speciaal voor de honden van de Policía Local van Granada.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

mijn hond Bas was de mijn beste vriend duitse herder 14 jaar geworden

Zeker van karton?

Leuk zo´n beeld maar aan de video te zien zitten de honden toch alleen opgesloten in hokken, een hond is een roedeldier dus die moet je nooit alleen houden. Advies voor hondenbezitters is dan ook altijd om minimaal 2 honden te hebben. Het zou de politie dan ook sieren als ze 2 honden per hok doen zodat het voor de hond socialer is. En in Nederland heb ik ook 2 agenten gekend die met een politie hond werkten maar die honden gingen gewoon mee naar huis en leefde met de families.

een prachtig initiatief ,deze honden verdienen dat ¡¡¡¡¡

Politiehonden verdienen dit respect. En die 125 euro zal een typefout zijn.

Heel mooi dat ze de werkhonden ook eens in de bloemetjes zetten, alleen zoals Janus zegt hoop ik maar dat het beeldje een tijd meegaat

Een heel nobel en mooi initiatief. Alleen ben ik bang dat een beeldje van 125 Euro niet erg duurzaam is en snel zal vergaan!? Dat zou dan zonde zijn van de moeite.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.