Valle de Abdalajis heeft toestemming voor extreme vluchten gekregen

Oeps ... foto ontbreekt!

Valle de Abdalajis heeft toestemming voor extreme vluchten gekregen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De vallei van de Valle de Abdalajis in de provincie Málaga nabij de meer bekendere plaatsen Antequera en Álora hebben van de Diputación de Málaga toestemming gekregen voor de zogenaamde ‘vuelo libre’ ofwel de vrije val vluchten. Daarbij moet gedacht worden aan de extreme sport met deltavliegers, paragliding, speed gliders lieren, bergvliegen, soaren en paramotor vliegen.

In de meeste gevallen gaat het om ongemotoriseerde luchtvaart zoals zeilvliegen, deltavliegen, paragliding en diverse andere manieren om van een hoog punt te springen of te vertrekken om ergens anders, slechts gedragen door de wind (of in sommige gevallen met motor), uit te komen. Al deze manieren van transport of sport samen wordt ook wel ‘vuelo libre’ genoemd in het Spaans.

Volgens experts en beoefenaars van deze sport bieden de bergen en heuvels rondom de gemeente Valle de Abdalajis de ideale omstandigheden. Sinds deze dinsdag is de vallei een officieel goedgekeurde zone voor vrije val vluchten. Voor Valle de Abdalajis is het ideaal en zal er een ander soort toerisme naar de gemeente komen en dat alles dankzij de bevoorrechte voorwaarden in de omgeving.

Valle de Abdalajis is eigenlijk sinds de jaren 70 al bekend bij de beoefenaars van deze extreme sport maar er was niets gereguleerd. Vanaf nu is dat anders en mag er officieel met toestemming gevlogen worden, iets dat een positieve impact zal hebben op de economische en sociale ontwikkeling van het gebied.

Voor de beoefenaars van extreme sporten wordt de driehoek Antequera, Álora en Valle de Abdalajis nu helemaal geweldig. In Antequera kan men voor diverse sporten terecht in het El Torcal natuurgebied.

In Álora kan men genieten van de Caminito del Rey, al zal dat voor de extreme sporters te simpel zijn. Zij zullen liever kiezen voor het bergbeklimmen waar Álora bekend om staat.

In Valle de Abdalajis kan men dan terecht voor de vluchten zoals deltavliegen, paragliders etc.

Ga naar de inhoud