Valle de Abdalajis heeft toestemming voor extreme vluchten gekregen

Valle de Abdalajis heeft toestemming voor extreme vluchten gekregen
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De vallei van de Valle de Abdalajis in de provincie Málaga nabij de meer bekendere plaatsen Antequera en Álora hebben van de Diputación de Málaga toestemming gekregen voor de zogenaamde ‘vuelo libre’ ofwel de vrije val vluchten. Daarbij moet gedacht worden aan de extreme sport met deltavliegers, paragliding, speed gliders lieren, bergvliegen, soaren en paramotor vliegen.

In de meeste gevallen gaat het om ongemotoriseerde luchtvaart zoals zeilvliegen, deltavliegen, paragliding en diverse andere manieren om van een hoog punt te springen of te vertrekken om ergens anders, slechts gedragen door de wind (of in sommige gevallen met motor), uit te komen. Al deze manieren van transport of sport samen wordt ook wel ‘vuelo libre’ genoemd in het Spaans.

Volgens experts en beoefenaars van deze sport bieden de bergen en heuvels rondom de gemeente Valle de Abdalajis de ideale omstandigheden. Sinds deze dinsdag is de vallei een officieel goedgekeurde zone voor vrije val vluchten. Voor Valle de Abdalajis is het ideaal en zal er een ander soort toerisme naar de gemeente komen en dat alles dankzij de bevoorrechte voorwaarden in de omgeving.

Valle de Abdalajis is eigenlijk sinds de jaren 70 al bekend bij de beoefenaars van deze extreme sport maar er was niets gereguleerd. Vanaf nu is dat anders en mag er officieel met toestemming gevlogen worden, iets dat een positieve impact zal hebben op de economische en sociale ontwikkeling van het gebied.

Voor de beoefenaars van extreme sporten wordt de driehoek Antequera, Álora en Valle de Abdalajis nu helemaal geweldig. In Antequera kan men voor diverse sporten terecht in het El Torcal natuurgebied.

In Álora kan men genieten van de Caminito del Rey, al zal dat voor de extreme sporters te simpel zijn. Zij zullen liever kiezen voor het bergbeklimmen waar Álora bekend om staat.

In Valle de Abdalajis kan men dan terecht voor de vluchten zoals deltavliegen, paragliders etc.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De gemeente verliest op dit moment 80000€ per jaar aan inkomsten van bezoekende vliegers en niet vliegers. Die willen dit natuurlijk terug hebben. Zonder toestemming van AENA kost de boete 3000€ en inbeslagname van materiaal.

Hallo Remco
leuk artikel
maar, vallen is wel het laatste wat we als piloten willen De vertaling vrije val vliegen is dan ook niet correct, het is gewoon ‘vrij vliegen’
De vrije val is een onderdeel van het parachute springen, waarbij de chute niet meteen na de sprong , maar pas na een vrij val wordt geopend.
De sporten die onder vuelo libre vallen zijn deltavliegen en paragliding/parapente
Wellicht kunt u dit nog corrigeren.
Met vriendelijke groet, Tim van Vooren, piloot Parapente, delta en ULM

Mooi vlieggebied ga er zeker weer eens vliegen, bedankt voor het vermelden.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.