El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona wordt gespeeld op 10 april

El Clásico tussen tussen Real Madrid en FC Barcelona wordt gespeeld op 10 april
Beeld: 123rf

El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona wordt gespeeld op 10 april

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Veel voetbalfans zijn nu al nerveus en al helemaal nu de precieze datum, dag en tijdstip bekend zijn gemaakt van de El Clásico. De Klassieker tussen Real Madrid en FC Barcelona wordt op zaterdag 10 april om 21 uur gespeeld. Het is de tweede wedstrijd in het publiekloze voetbalseizoen 2020/201 tussen Spanje’s grootste aartsrivalen.

De eerste El Clásico van het huidige voetbalseizoen werd op zaterdag 24 oktober 2020 gespeeld in het Camp Nou stadion in Barcelona en werd door het bezoekende elftal Real Madrid met 1-3 gewonnen. Het was een Klassieker zonder publiek wat het een bijzondere wedstrijd maakte.

De tweede El Clásico wordt dus op zaterdag 10 april om 21 uur gespeeld in het Santiago Bernabeu stadion van Real Madrid. Dat gebeurt in speelronde 30 van de 38 wedstrijden die gespeeld worden in de LaLiga Spaanse voetbalcompetitie. 

Op het moment van schrijven (19 maart) wordt de LaLiga aangevoerd door Atlético Madrid met 62 punten gevolgd door FC Barcelona met 59 punten en Real Madrid met 57 punten. Gezien het kleine verschil tussen Madrid en Barcelona wordt deze Klassieker als zeer belangrijk gezien.

Cijfers

Als gekeken wordt naar de geschiedenis van de El Clásico wedstrijden valt het volgende op. Van de 180 wedstrijden die beide clubs in de Spaanse voetbalcompetitie tegenover elkaar stonden wist Real Madrid er 74 te winnen en wist FC Barcelona er 72 keer met de titel vandoor te gaan. Er werd daarnaast 35 gelijk gespeeld. 

Het totaal aantal doelpunten dat beide clubs hebben gemaakt tussen 17 februari 1929 en 9 april 2021 waren er 291 voor Madrid en 289 voor Barcelona. Dit zijn dan alleen de cijfers van de klassiekers in de Spaanse voetbalcompetitie (en dus niet de Copa del Rey en andere competities).

Ga naar de inhoud