Hoeveel later dineert men in Spanje vergeleken met andere Europese landen?

Hoeveel later dineert men in Spanje vergeleken met andere Europese landen?
Beeld: 123rf

Hoeveel later dineert men in Spanje vergeleken met andere Europese landen?

MADRID – Iedereen weet natuurlijk allang dat de dagindeling wat betreft het eten in Spanje anders is dan in andere Europese landen. Zo nuttigt men in Spanje de warme maaltijd vaak tussen de middag tijdens de lunch die tussen 14 en 15 uur kan plaatsvinden en eet men de avondmaaltijd ook veel later dan wat als ‘normaal’ wordt gezien in andere Europese landen. Maar op onderstaande kaart zijn de verschillen in dinertijden duidelijker te zien.

Op het Instagram-kanaal van Love of Geography worden elke dag kaarten van Europa geplaatst met daarop wetenswaardigheden over de Europese landen. Dit keer kijken wij naar de kaart met daarop de tijden wanneer de inwoners ‘s avonds aan tafel gaan . Daarbij moet worden opgemerkt dat de tijden volgens het Britse 12-uurs klok systeem (AM/PM) op de kaart staan en dat deze niet altijd accuraat zijn. Maar het geeft een idee.

Op de onderstaande kaart is te zien dat in Nederland tussen 17.30 en 18.30 uur gegeten wordt terwijl dat in België tussen 18.30 en 19.30 uur is. Als we dat vergelijken dan is dat circa 3 uur eerder dan in Spanje die met eettijden tussen 21.30 en 22.30 uur op de kaart staat.

Met die gemiddelde avondmaaltijd-tijden is Spanje het land waar in Europa het laatst op de dag gegeten wordt. In Spanje is dat tussen 21.30 en 22.30 uur terwijl dit in Noorwegen het vroegst is tussen 16.00 en 17.00 uur, dat is dus vijf uur eerder dan in Spanje! In Spanje’s buurland Portugal wordt volgens de kaart tussen 21.00 en 22.00 uur gegeten terwijl dat in Italië en Griekenland tussen 20.00 en 21.00 uur is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.