Hoeveel later dineert men in Spanje vergeleken met andere Europese landen?

Hoeveel later dineert men in Spanje vergeleken met andere Europese landen?
Beeld: 123rf

Hoeveel later dineert men in Spanje vergeleken met andere Europese landen?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Iedereen weet natuurlijk allang dat de dagindeling wat betreft het eten in Spanje anders is dan in andere Europese landen. Zo nuttigt men in Spanje de warme maaltijd vaak tussen de middag tijdens de lunch die tussen 14 en 15 uur kan plaatsvinden en eet men de avondmaaltijd ook veel later dan wat als ‘normaal’ wordt gezien in andere Europese landen. Maar op onderstaande kaart zijn de verschillen in dinertijden duidelijker te zien.

Op het Instagram-kanaal van Love of Geography worden elke dag kaarten van Europa geplaatst met daarop wetenswaardigheden over de Europese landen. Dit keer kijken wij naar de kaart met daarop de tijden wanneer de inwoners ‘s avonds aan tafel gaan. Daarbij moet worden opgemerkt dat de tijden volgens het Britse 12-uurs klok systeem (AM/PM) op de kaart staan en dat deze niet altijd accuraat zijn. Maar het geeft een idee.

Op de onderstaande kaart is te zien dat in Nederland tussen 17.30 en 18.30 uur gegeten wordt terwijl dat in België tussen 18.30 en 19.30 uur is. Als we dat vergelijken dan is dat circa 3 uur eerder dan in Spanje die met eettijden tussen 21.30 en 22.30 uur op de kaart staat.

Met die gemiddelde avondmaaltijd-tijden is Spanje het land waar in Europa het laatst op de dag gegeten wordt. In Spanje is dat tussen 21.30 en 22.30 uur terwijl dit in Noorwegen het vroegst is tussen 16.00 en 17.00 uur, dat is dus vijf uur eerder dan in Spanje! In Spanje’s buurland Portugal wordt volgens de kaart tussen 21.00 en 22.00 uur gegeten terwijl dat in Italië en Griekenland tussen 20.00 en 21.00 uur is.

Ga naar de inhoud