Ontdek Elantxobe, een van de meest betoverende dorpjes van het Baskenland

Ontdek Elantxobe, een van de meest betoverende dorpjes van het Baskenland
Beeld: Canva

Ontdek Elantxobe, een van de meest betoverende dorpjes van het Baskenland

BILBAO – Af en toe schijnen we bij SpanjeVandaag een licht op de meest bijzondere en tot de verbeelding sprekende plekjes van Spanje. Dit keer is dat het kleine vissersdorpje Elantxobe, dat door de website van La Sexta getipt wordt als een interessante plek vlakbij Bilbao.

Minder dan 50 kilometer is het vanuit de grootstad Bilbao tot bij Elantxobe, het kleine vissersdorpje dat uitkijkt over de Atlantische oceaan. In totaal kent het dorp slechts 340 ingeschreven inwoners. Wat vooral opvalt is de bijzondere ligging van Elantxobe. Het is namelijk gebouwd op een acantilado (klif), en ligt beschermd in de baai van Ogoño. Daardoor zijn de straatjes erg smal en is het dorp ook in twee verschillende delen verdeeld.

Enerzijds is er het lage deel van Elantxobe, en anderzijds is er het hoge deel een eindje boven de kust uit. In dat hoge deel is iets bijzonder te vinden. Er is namelijk een plein met een draaiend platform . Bussen of grote voertuigen die het dorp binnen rijden, kunnen dankzij dit platform 180 graden draaien, een stunt die in de kleine straatjes anders tot heel wat problemen zou leiden. De bus staat gewoon stil op wat een betonnen plaat lijkt en wordt vervolgens automatisch omgekeerd gezet. Vlakbij de bushalte is er ook een mirador (uitzichtpunt) met prachtige verzichten over de zee en het lage gedeelte.

Nog in het hoge deel staat de kerk van San Nicolas de Bari. Een gebouw dat dateert van het jaar 1803 en werd opgetrokken ter ere van de patroonheilige van de vissers.

In het lage deel vinden we dan weer de haven van Elantxobe. In het water bouwde men een aantal indrukwekkende golfbrekers, die bijtijds moeten worden bijgewerkt omdat ze door de brute krachten aan effectiviteit inboeten. Dankzij die structuren is een stuk water van de open zee afgescheiden. Ook al heeft Elantxobe geen strand, kan je er dus toch genieten van een aangename dag aan het water. Voor iedereen die deze zomer door het Baskenland trekt een gouden tip!

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.