Vrachtwagen veroorzaakt tragedie bij Sevilla met zes doden en drie zwaargewonden

Vrachtwagen veroorzaakt tragedie bij Sevilla met zes doden en drie zwaargewonden
Beeld: Canal Sur / screenshot

Vrachtwagen veroorzaakt tragedie bij Sevilla met zes doden en drie zwaargewonden

Een tragisch ongeval vond dinsdagochtend vroeg plaats op de AP4 snelweg tussen Sevilla en Cádiz, in de buurt van de gemeente Los Palacios. Een vrachtwagen botste op meerdere voertuigen die betrokken waren bij een verkeerscontrole van de Guardia Civil. Helaas vonden zes mensen, waaronder twee Guardia Civil-agenten, de dood bij deze verschrikkelijke botsing. Daarnaast raakten drie anderen ernstig gewond.

De vrachtwagen speelt een centrale rol in dit tragische incident. Volgens de eerste berichten manoeuvreerde de vrachtwagenchauffeur abrupt toen hij de Guardia Civil-agenten opmerkte, waardoor hij van de weg raakte en op de voertuigen botste die betrokken waren bij de verkeerscontrole.

De identiteit van de vrachtwagenchauffeur is nog niet bekendgemaakt, maar de Guardia Civil heeft hem gearresteerd. Uit de eerste testen bleek dat hij niet onder invloed was van alcohol of drugs. De precieze omstandigheden waarin hij reed en de reden voor zijn manoeuvre zijn nog onderwerp van onderzoek.

Hoewel de details over het type vrachtwagen nog niet zijn vrijgegeven, gaat het vermoedelijk om een groot, zwaar voertuig dat is ontworpen voor het vervoer van grote ladingen over lange afstanden. Dergelijke vrachtwagens kunnen bij een botsing enorme schade aanrichten vanwege hun formaat en gewicht.

De identiteiten van de slachtoffers zijn nog niet officieel bekendgemaakt, maar volgens de eerste berichten gaat het om twee Guardia Civil-agenten en vier burgers die betrokken waren bij de verkeerscontrole. Het verlies van deze levens heeft diepe wonden geslagen in de gemeenschap van Los Palacios en de hele regio Sevilla.

Ga naar de inhoud