skip to Main Content
Opnieuw Partido Popular politicus gearresteerd voor corruptie en fraude in Madrid

Opnieuw Partido Popular politicus gearresteerd voor corruptie en fraude in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Veel Nederlanders en Belgen zullen hem niet kennen maar ooit was Ignacio González de opvolger van de regionale premier van de Comunidad de Madrid Esperanza Aguirre en was hij als Partido Popular (PP) topman de regionale leider voor Madrid tussen 26 september 2012 en 25 juni 2015. Nu is de ex premier gearresteerd vanwege een corruptie en fraude schandaal waarbij er miljoenen euro’s buit zijn gemaakt bij het lokale waterbedrijf Canal de Isabel II.

De arrestatie van González komt nog geen 24 uur nadat bekend werd gemaakt dat de premier van Spanje Mariano Rajoy voor het Hooggerechtshof moet komen als getuige in een ander fraude en corruptie schandaal. Ignacio González wordt al langere tijd in verband gebracht met de corruptie en fraude bij het waterbedrijf Canal Isabel II aangezien hij daar de scepter zwaaide tussen 2003 en 2012 en hij de verantwoordelijke was die vermoedelijk miljoenen euro’s buit maakte.

Tot nu toe zijn er 12 personen opgepakt in dit nieuwe corruptieschandaal waar dus weer de Partido Popular bij betrokken is. Onder de gearresteerden of verdachten bevinden zich ook Angel Garrido, de huidige directeur van Canal Isabel II, zijn medewerkster Marisa Gonzalez en de voorzitter van de Atresmedia groep José Crehueras. Daarnaast bevindt zich ook Francisco Marihuenda, de president van de krant La Razón en spreker bij het populaire La Sexta tv-programma La Sexta Noche op zaterdagavond, onder de verdachten.

In het kort gaat het over een corruptieschandaal waarbij vele miljoenen uit de staatskas verdwenen in de zakken van de leiders en diverse andere personen van het waterbedrijf die dus nu als verdachten worden gezien in de zaak genaamd “Operacion Lezo”. Dat geld werd via verschillende manieren naar buitenlandse banken overgemaakt om zo het geld eigen te maken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Wellicht een zoon of familielid van de oud president Gonzáles in de jaren 1990. Die eigende zich ook alles toe

 2. Toen mijn hondje teken en andere ongedierte had heb ik daar heel snel wat tegen gedaan, om dat onschuldige beestje te beschermen. Daar is zelfs speciaal een legaal bestrijdingsmiddel voor gemaakt. Ik bedoel als ze nou eens beginnen in het onderwijs en de kinderen vertellen dat als je deze dingen doet dan ben je een parasiet en dan doe je andere mensen tekort die dan van armoede en stress sterven. Ik mag en zal ook niet oordelen maar ik hoop dat er een eerlijke partij aan de macht komt in Spanje.

  1. Beste Jakob! Er bestaan geen eerlijke politici. Omdat U het beestje zelf aan kaart: als je in de politiek een vriend zoekt, neem een hond!

   1. Doet me wat denken aan het gezegde ‘Si tous les dégoutés s’en vont, il n’y a que les dégoutants qui restent.’. Het lijkt haast of Spanje op dat punt beland is, dat er alleen ‘dégoutants overblijven’. Soms graaien ze schaamteloos en legaal, bijvoorbeeld door het wegbelasten van zonnepanelen om de winsten van de elektriciteitsmaatschappijen te verhogen. Triest. Gelukkig lijken de rechtbanken nog min of meer fatsoenlijk?

    1. @dv Dat is schijn hoor, dat van die “min of meer fatsoenlijke rechtbanken”. Hebt U wel eens met de “rechtspraak” in Nederland te maken gehad? Ik vrees dat onze twee landen elkaar in dit opzicht niet veel ontlopen.

  2. Vooral de spaanse politici zijn pure criminelen en parasieten, waarbij vooral de partida popular criminelen er met kop en schouder bovenuit steken. Het feit dat het volk onlangs wederom op deze parasieten gestemd heeft wijst er op dat het ofwel masochisten zijn ofwel idioten met een zeer laag IQ.

 3. Het lijkt toch net Nederland, waar vele miljoenen verdwijnen in de zakken van de met name PvdA en CDA getinte ex-politici, die zich plotseling in alle (volstrekt overbodige) bestuurslagen manifesteren. Let maar goed op de milieu-maffia: het Groen Slinks Gespuis staat in de rij om onder het mom van duurzaamheid eerst hun eigen zakken te vullen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken