Search
menu
Search

Opnieuw Partido Popular politicus gearresteerd voor corruptie en fraude in Madrid

Oeps ... foto ontbreekt!

Opnieuw Partido Popular politicus gearresteerd voor corruptie en fraude in Madrid

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Veel Nederlanders en Belgen zullen hem niet kennen maar ooit was Ignacio González de opvolger van de regionale premier van de Comunidad de Madrid Esperanza Aguirre en was hij als Partido Popular (PP) topman de regionale leider voor Madrid tussen 26 september 2012 en 25 juni 2015. Nu is de ex premier gearresteerd vanwege een corruptie en fraude schandaal waarbij er miljoenen euro’s buit zijn gemaakt bij het lokale waterbedrijf Canal de Isabel II.

De arrestatie van González komt nog geen 24 uur nadat bekend werd gemaakt dat de premier van Spanje Mariano Rajoy voor het Hooggerechtshof moet komen als getuige in een ander fraude en corruptie schandaal. Ignacio González wordt al langere tijd in verband gebracht met de corruptie en fraude bij het waterbedrijf Canal Isabel II aangezien hij daar de scepter zwaaide tussen 2003 en 2012 en hij de verantwoordelijke was die vermoedelijk miljoenen euro’s buit maakte.

Tot nu toe zijn er 12 personen opgepakt in dit nieuwe corruptieschandaal waar dus weer de Partido Popular bij betrokken is. Onder de gearresteerden of verdachten bevinden zich ook Angel Garrido, de huidige directeur van Canal Isabel II, zijn medewerkster Marisa Gonzalez en de voorzitter van de Atresmedia groep José Crehueras. Daarnaast bevindt zich ook Francisco Marihuenda, de president van de krant La Razón en spreker bij het populaire La Sexta tv-programma La Sexta Noche op zaterdagavond, onder de verdachten.

In het kort gaat het over een corruptieschandaal waarbij vele miljoenen uit de staatskas verdwenen in de zakken van de leiders en diverse andere personen van het waterbedrijf die dus nu als verdachten worden gezien in de zaak genaamd “Operacion Lezo”. Dat geld werd via verschillende manieren naar buitenlandse banken overgemaakt om zo het geld eigen te maken.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?