Spaanse regering heeft geen strijd- en overlevingsplan bij een zombie-apocalyps klaarliggen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse regering heeft op dit moment geen strijd- en overlevingsplan klaarliggen welke in werking zal treden bij een zombie-apocalyps. De regering gaf daarmee antwoord op een vraag van een parlementslid van Compromis die wilde weten of Spanje net zoals de Verenigde Staten is voorbereidt op een invasie van zombies.

Spanje heeft volgens Mariano Rajoy geen plan klaarliggen in het geval van een zombie-apocalyps omdat er op zo’n moment niets meer gedaan kan worden aan het einde van de wereld. Het lijkt op een grap en wellicht ziet de Spaanse regering dat ook zo maar de Amerikanen hebben al jaren plannen klaarliggen in het geval de zombies de wereld overnemen.

Het Amerikaanse leger weett precies wat ze moeten doen in het geval van een overname van zombies, zowel mensen alsook zombiekippen en zelfs vegetarische zombies. Misschien komt het door de enorme toename van televisieseries en speelfilms waarin zombies hoogtijdagen beleven of wellicht komt het door het feit dat er steeds vreemdere ziektes ontstaan en men niets meer uitsluit in de toekomst.

Soorten zombies

Terwijl de Spaanse regering en het Spaanse leger nog niet bezig zijn met de plannen in het geval van een zombie-apocalyps, hebben de Amerikanen zelfs verschillende zombie-typen vastgesteld. Zo zijn er zombies die ontstaan door een besmetting door een virus, bacterie of andere oorzaak (de zg. pathogenic zombies) of de zombies die ontstaan door straling (zg. radiation zombies) en de zombies die door zwarte magie zijn ontstaan (zg. evil zombies). Dan zijn er ook nog de zombies die uit de ruimte komen (zg. space zombies), zombies die opzettelijk gecreëerd werden door middel van bio-engineering (zg. weaponized zombies), de vegetarische zombies die geen bedreiging zijn voor de mensen omdat ze alleen planten eten en als laatste de kippen zombies waarvan nu al bewezen is dat deze bestaan (zg. chicken zombies).

Geen paniek

Nu moet je als lezer niet meteen in paniek raken en schuilkelders gaan opzoeken want de Amerikanen hebben zich grotendeels gebaseerd op de uitspraken van de Harvard professor Steven C. Schlozman die in 2009 voorspelde dat er in de toekomst zombies zullen komen. De Amerikanen hebben vooralsnog geen enkele bewijzen dat er daadwerkelijk zombies aan zitten te komen en ondanks het feit dat ze voorbereidt zijn, worden zombies in mindere mate als ridicule afgedaan door het Amerikaanse leger. Maar de Amerikanen zouden de Amerikanen niet zijn als ze toch plannen hebben voor het geval dat.

Aliens?

De vraag is nu natuurlijk, heeft de Spaanse regering plannen klaarliggen in het geval van een buitenaardse aanval van aliens? Wat doet Spanje als er vreemde wezens naar de aarde komen om onze planeet en dus ook Spanje over te nemen. Zijn daar strijdplannen voor in Spanje? Zeker weten dat de Amerikanen deze wel hebben.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.