skip to Main Content
Als je een van deze 2-euro munten hebt kun je tot wel 1.800 euro verdienen
Pixabay

Als je een van deze 2-euro munten hebt kun je tot wel 1.800 euro verdienen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Als je een van de onderstaande twee euro munten in bezit hebt dan kun je geluk hebben en die twee euro omruilen voor een veel hoger bedrag wat verzamelaars ervoor betalen. In de meeste gevallen gaat het om herdenkingsmunten of munten die vanwege een beperkte oplage geherwaardeerd zijn. Onder de exclusieve twee euro munten bevinden zich ook munten uit Spanje en België naast die van Malta, Slovenië, Duitsland, Finland, San Marino en Monaco.

Vorig jaar rond dezelfde tijd plaatsten we een artikel over munten van de oude Spaanse peseta’s die veel geld waard zijn maar nu is het de beurt aan de moderne muntsoort, de euro waarbij er ook collector items te vinden zijn die veel geld waar kunnen zijn. Prijzen voor deze exclusieve munten lopen uiteen van 20 euro tot 1.800 euro terwijl de oorspronkelijke munt twee euro waard is. Onder de speciale 2-euro munten is er ook een uit België en een uit Spanje afkomstig.

1. Malta (2011) Hier gaat het om een herdenkingsmunt van de eerste verkiezingen in 1849. De waarde van dit 2-euro muntstuk is in slechts 6 jaar tijd vermenigvuldigd met 20 van 2 euro in 2011 naar 20 euro nu. Er werden 430.000 van deze herdenkingsmunten geslagen.

2. België (2005) Met een oplage van 6 miljoen stuks werd een 2-euro munt geslagen met daarop een afbeelding van het Atomium. 13 jaar later heeft deze munt een waarde van 25 euro gekregen.

3. Slovenië (2007) Deze munt heeft het Verdrag van Rome als onderwerp en werd in alle landen van de eurogroep gelanceerd maar die van Slovenië is blijkbaar zo speciaal dat deze nu een waarde van 40 euro heeft bereikt.

4. Duitsland (2008) In 2007 werden de ontwerpen van de 2-euro munten aangepast omdat er nieuwe landen bij de Europese Unie waren toegetreden. In Duitsland werd er echter een foutje gemaakt en werden er 2-euro munten geslagen met het oude ontwerp. Deze munten hebben nu een waarde van 40 euro.

5. Finland (2004) dit land bracht hulde aan de nieuwe landen van de Europese Unie door een herdenkingsmunt te slaan, die nu 70 euro heeft bereikt.

6. Spanje (2009) In Spanje heeft men ook een munt van twee euro waarvan de prijs aanzienlijk is geherwaardeerd. Dit is de munt uit het jaar 2009 toen er munten werden geslagen ter herdenking van de verjaardag van de Economische en Monetaire Unie. Voor deze munten wordt nu 60 euro betaald.

7. San Marino (2004) Hoewel dit land geen deel uitmaakt van de Europese Unie heeft men wel de euro. De munt die San Marino in 2004 bedacht ter ere van de historicus Bartolomeo Borghesi heeft nu een prijs van 190 euro bereikt.

8. Vaticaan (2005) Euromunten geslagen in het Vaticaan worden vaak zeer gewaardeerd. Concreet heeft het 2-euro muntstuk gemaakt ter herdenking van de jeugddag gehouden in Keulen een waarde van 300 euro bereikt.

9. Monaco (2015) Munten die in Monaco worden geslagen, worden meestal vervaardigd met materiaal van betere kwaliteit, waardoor hun waarde toeneemt. Deze munt met het kasteel op de rots als motief, bereikt al 1.000 euro.

10. Monaco (2007) de best gewaardeerde 2-euro munt op deze lijst is ook afkomstig uit Monaco en heeft Grace Kelly als reden. Verzamelaars betalen er al gauw 1.800 euro voor en de evolutie van de prijs sinds de lancering tot 2013 was als volgt: 2007: 312 euro, 2008: 442 euro, 2009: 867 euro, 2010: 1.095 euro, 2011: 1.124 euro, 2012: 1.125 euro en 2013: 1.109 euro.

Kijk dus even in de lades en oude dozen en wie weet heb je in huis wel een van deze munten die dus nu veel geld waard zijn. Wij van de redactie weten niet waar je naartoe moet gaan als je een munt uit het bovenstaande lijstje hebt maar dat zal ongetwijfeld op internet wel te vinden zijn … of misschien weet een lezer dit wel 🙂

Foto’s: ABC.es

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. De prijzen in bovenstaand artikel zijn al wat gedateerd. Sommige munten zijn iets minder waard dan hier wordt aangegeven, maar die van Monaco 2007 gaat ondertussen tussen de 2000 en 2500 euro.
  Wil je de actuele waarde van deze munten weten, dan kan je mij altijd contacteren. Mijn contactgegevens zijn te vinden op https://www.euronotes.be

 2. De gewone 1 euromunt uit Portugal 2008 kent ook een variant,namelijk net de oude en nieuwe Europese landkaart.Vanaf 2007 moesten alle euromunten voorzien zijn van de nieuwe landkaart.Portugal sloeg per ongeluk een kleine 100000 stuks met oude landkaart.Deze doen 100 euro per stuk

  1. Prachtig. Die rol kan ik ook aan zodat bij overlast ik je taak overneem.
   Nu, geen nood, als je echt geld wil verdienen kom dan gerust ons bezoeken zodat je van een nood een deugd kan maken.
   Ook alvast het nummer van mijn echtgenoot voor afspraak nl. Antonio 620735231
   Beste groetjes, Claire

 3. Van die Spaanse euro uit 2009 dat klopt,echter bestaan hiervan 2 varianten,de 12 sterren op de ring van de munt kunnen klein,of juist groter zijn.De variant met de grote sterren is zeldzaam en die doet dus 20 euro.Er zijn ook zeer zeldzame gewone Duitse euromunten.Dit zijn Duitse 1 euromunten met de gewone adelaar erop.Hier zijn er miljarden van,echter zijn er exemplaren waarbij de sterren verkeerd afgebeeld staan op de ring.De onderste ster (op 6 uur)staat op zijn kop.Vindkans 1 op 100000.Deze munten zijn al in 1998 geslagen en de positionering van de sterren was niet conform de EU vlag.Alle sterren op de EU vlag staan met de punt naar boven,echter op deze munten (Die vernietigd hadden moeten worden) draaien de sterren met 1 punt naar buiten om de munt heen.In Duitsland noemen ze dit de Drehende Sterne euromunze,deze 1 euromunten doen al gauw 500 euro.Is op Google te vinden.Voor dure munten te verkopen op dit gebied is de NPO in Nieuwegein een goed adres.

  1. Mooi schrijven en goed voor de verzamelaar maar ik denk dat je de MPO in Ijsselstein bedoelt.
   Ga zo door want dit soort informatie is fijn voor de verzamelaar

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken