skip to Main Content
Gemeente Cádiz gaat de strijd aan met de brutale duiven
Archieffoto

Gemeente Cádiz gaat de strijd aan met de brutale duiven

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – In elke stad zijn duiven te vinden maar in Cádiz lijkt het erop dat de daar levende duiven allemaal op het plein voor de kathedraal bijeenkomen om de daar aanwezige personen lastig te vallen. Dit is echter niet de enige plaats waar duiven te vinden zijn maar hier heeft de gemeente twee dispensers met anticonceptie voeder voor duiven geplaatst.

Het is een actie van de gemeente waarbij men weliswaar niet meteen resultaten zult merken maar waarbij de duiven niet gevangen en/of gedood hoeven te worden. De duiven zijn echter nog steeds een probleem aangezien de brutale ‘palomas’ ook niet meer bang zijn en zowat bij de mensen op tafel springen op zoek naar eten.

Op onderstaande video van la Sexta Noticias zijn beelden te zien van de duiven die tafels bestormen op zoek naar etensresten waarbij personen die daar willen gaan zitten en werknemers elke keer de duiven moeten wegjagen.

Naast de maatregelen van de gemeente roept men de mensen ook op om mee te werken en de duiven geen eten te geven.

De gemeente gaat ook diverse standbeelden en monumenten schoonmaken en duivenpoep vrij achterlaten. De schoonmaakwerkzaamheden hebben een kostprijs van zo’n 11.300 euro en de twee duiven dispensers zo’n 17.000 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. De duiven zijn niet het probleem maar de mensen. Ik werkte in mijn actieve tijd bij de NS. Veel moeite werd gedaan om in het Amsterdamse Centraal station de duiven, die oa op de reizigers poepen, buiten te houden en zonodig te bestrijden. Op een van de perrons lopend zie ik mensen de duiven voeren. Ik vrzoek die daarmee te stoppen en wijs op het probleem. Meteen boze klanten.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken