Search
menu
Search

Gemeente Cádiz gaat de strijd aan met de brutale duiven

Oeps ... foto ontbreekt!

Gemeente Cádiz gaat de strijd aan met de brutale duiven

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – In elke stad zijn duiven te vinden maar in Cádiz lijkt het erop dat de daar levende duiven allemaal op het plein voor de kathedraal bijeenkomen om de daar aanwezige personen lastig te vallen. Dit is echter niet de enige plaats waar duiven te vinden zijn maar hier heeft de gemeente twee dispensers met anticonceptie voeder voor duiven geplaatst.

Het is een actie van de gemeente waarbij men weliswaar niet meteen resultaten zult merken maar waarbij de duiven niet gevangen en/of gedood hoeven te worden. De duiven zijn echter nog steeds een probleem aangezien de brutale ‘palomas’ ook niet meer bang zijn en zowat bij de mensen op tafel springen op zoek naar eten.

Op onderstaande video van la Sexta Noticias zijn beelden te zien van de duiven die tafels bestormen op zoek naar etensresten waarbij personen die daar willen gaan zitten en werknemers elke keer de duiven moeten wegjagen.

Naast de maatregelen van de gemeente roept men de mensen ook op om mee te werken en de duiven geen eten te geven.

De gemeente gaat ook diverse standbeelden en monumenten schoonmaken en duivenpoep vrij achterlaten. De schoonmaakwerkzaamheden hebben een kostprijs van zo’n 11.300 euro en de twee duiven dispensers zo’n 17.000 euro.

Ga naar de inhoud