skip to Main Content
Urenlange zoektocht naar vermiste Nederlander in Aragón
Archieffoto

Urenlange zoektocht naar vermiste Nederlander in Aragón

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ZARAGOZA – De Guardia Civil heeft de afgelopen twee dagen 17 uur lang gezocht naar een 57-jarige Nederlander die als vermist was opgegeven in de gemeente Maella in het zuiden van de autonome regio Aragón. De Nederlander is in dit dorp samen met zijn vrouw op vakantie maar besloot met een geleende motor een stukje te gaan rijden. Pas 17 uur later werd de verdwaalde Nederlander teruggevonden.

De 57-jarige Nederlandse Eduard besloot woensdagmiddag om 15 uur met een geleende motor, een AJP model PR5250, een stukje te gaan rijden in de omgeving van het dorp Maella in de regio Bajo Aragón-Caspe in het zuiden van de autonome regio Aragón. De Nederlander vertrok zonder smartphone, geld en dikke kleding en werd als laatste gezien door zijn vrouw en een vriend.

Woensdagavond om 21.30 uur kreeg de Guardia Civil echter een melding binnen dat Eduard nog niet terug was gekeerd en logischerwijze maakte men zich zorgen. Ondanks dat de vrouw aangaf dat haar echtgenoot geen medicijnen hoefde te nemen besloot de politie toch een uitgebreide zoektocht te beginnen omdat het al avond was en het kouder werd.

Uiteindelijk trof men de 1.75 meter lange en 93 kilo zware 57-jarige Nederlander op donderdagochtend om 8.30 uur aan in het natuurgebied Val de las Eras nabij Maella. De Nederlander had zich gedurende de nacht verscholen in een hut die hij tegen was gekomen omdat de temperatuur flink gedaald was.

De Nederlandse toerist zei tegen de agenten dat hij verdwaald was en omdat het al laat was en hij de weg niet terug kon vinden besloot hij voor de koude nacht beschutting te zoeken.

Ondanks dat de man al die tijd niets had gedronken of gegeten maakte hij het goed. Desondanks werd de Nederlander voor onderzoek naar een medisch centrum gebracht waarna hij weer terug kon keren naar de vakantiewoning.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Niet zo slim om alleen op onderzoek te gaan in een gebied wat onbekend is en dat zonder telefoon. Gelukkig kan hij het navertellen en hoop voor hem dat hij hiervan geleerd heeft.

    1. Vroeger hadden mensen geen mobiele telefoon en toen ging het toch ook goed, dus waarom moet je zo´n onding dan altijd bij je hebben?

      1. Inderdaad Koos, borden lezen en de weg vragen is tegenwoordig nog steeds mogelijk, daar heb je geen telefoon voor nodig.

    1. Tja welk slim mens doet op klaarlichte dag een bank overval? Perfectie bestaat niet en vooral niet onder de mens die bewezen heeft eeuw na eeuw enkel maar te kunnen slopen en moorden. Dus kijk gerust even in de spiegel.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken