Urenlange zoektocht naar vermiste Nederlander in Aragón

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Urenlange zoektocht naar vermiste Nederlander in Aragón
Beeld: Archieffoto

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ZARAGOZA – De Guardia Civil heeft de afgelopen twee dagen 17 uur lang gezocht naar een 57-jarige Nederlander die als vermist was opgegeven in de gemeente Maella in het zuiden van de autonome regio Aragón. De Nederlander is in dit dorp samen met zijn vrouw op vakantie maar besloot met een geleende motor een stukje te gaan rijden. Pas 17 uur later werd de verdwaalde Nederlander teruggevonden.

De 57-jarige Nederlandse Eduard besloot woensdagmiddag om 15 uur met een geleende motor, een AJP model PR5250, een stukje te gaan rijden in de omgeving van het dorp Maella in de regio Bajo Aragón-Caspe in het zuiden van de autonome regio Aragón. De Nederlander vertrok zonder smartphone, geld en dikke kleding en werd als laatste gezien door zijn vrouw en een vriend.

Woensdagavond om 21.30 uur kreeg de Guardia Civil echter een melding binnen dat Eduard nog niet terug was gekeerd en logischerwijze maakte men zich zorgen. Ondanks dat de vrouw aangaf dat haar echtgenoot geen medicijnen hoefde te nemen besloot de politie toch een uitgebreide zoektocht te beginnen omdat het al avond was en het kouder werd.

Uiteindelijk trof men de 1.75 meter lange en 93 kilo zware 57-jarige Nederlander op donderdagochtend om 8.30 uur aan in het natuurgebied Val de las Eras nabij Maella. De Nederlander had zich gedurende de nacht verscholen in een hut die hij tegen was gekomen omdat de temperatuur flink gedaald was.

De Nederlandse toerist zei tegen de agenten dat hij verdwaald was en omdat het al laat was en hij de weg niet terug kon vinden besloot hij voor de koude nacht beschutting te zoeken.

Ondanks dat de man al die tijd niets had gedronken of gegeten maakte hij het goed. Desondanks werd de Nederlander voor onderzoek naar een medisch centrum gebracht waarna hij weer terug kon keren naar de vakantiewoning.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.