Bekijk met Google Earth Timelapse de afgelopen 36 jaar in Spanje

Bekijk met Google Earth Timelapse de afgelopen 37 jaar in Spanje
Beeld: Freepik

Bekijk met Google Earth Timelapse de afgelopen 36 jaar in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het hartstikke makkelijke, leuke en leerzame Google Earth heeft een grote update gehad waardoor het mogelijk is om de planeet in een tijdsdimensie of timelapse te zien van de afgelopen 36 jaar tussen 1984 en 2020. Dat kon Google realiseren omdat ze 24 miljoen satellietfoto’s hebben samengevoegd in een interactieve ervaring. En ja, ook de ontwikkeling in jouw favoriete bestemming of woonplaats in Spanje is zo te bekijken.

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe 36 jaar geleden in het jaar 1984 Benidorm, Orihuela, Alicante, Málaga, Marbella, Nerja, Lloret de Mar, Barcelona, Madrid, Salou of welke andere plaats in Spanje er uit zag? Wil jij weten hoe de afgelopen 36 jaar jouw favoriete stad ontwikkeld is?

Dat is nu allemaal mogelijk met Google Earth Timelapse als je naar DEZE PAGINA gaat. Als je de pagina opent zal als eerste Alaska te zien zijn (bij de redactie in ieder geval) maar als je in het zoekvak op de kaart jouw Spaanse (of Nederlandse/Belgische) bestemming of woonplaats intypt zal de virtuele kaart veranderen en begint de timelapse te lopen.

Onderaan de kaart kun je dan de timelapse op pauze of afspelen plaatsen waarna de satellietfoto’s van de afgelopen 36 jaar tussen 1984 en 2020 te zien zijn. Op deze manier kun je de ontwikkeling in een bepaald gebied, stad of dorp zien.

Google Earth bestaat inmiddels alweer 15 jaar en naast Google Maps is het een fantastische (gratis) tool van Google om ons over de wereld te laten reizen. Combineer dat met een Timelapse en je kunt er uren naar kijken en genieten.

BEZOEK Google Earth Timelapse.

Ga naar de inhoud