Zes Engelse, drie Spaanse en drie Italiaanse voetbalclubs willen een Super League

Zes Engels, drie Spaanse en drie Italiaanse voetbalclubs willen een Super League

Zes Engelse, drie Spaanse en drie Italiaanse voetbalclubs willen een Super League

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Twaalf Europese voetbalclubs hebben op maandag hun plannen bekend gemaakt voor een nieuwe Europese Super League. Daaronder bevinden zich ook de drie grootste Spaanse clubs Real Madrid, Atlético Madrid en FC Barcelona. Er zouden naast deze 12 clubs nog 3 clubs bij moeten komen om het totaal op 15 voetbalclubs te laten komen terwijl de competitie inclusief 5 geclassificeerde clubs uit 20 clubs moet bestaan.

Het nieuws werd door de volgende oprichters bekend gemaakt: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur (zes clubs uit de Premier League), Atlético Madrid, Real Madrid, FC Barcelona (drie clubs uit La Liga), AC Milan, Internazionale en Juventus (drie clubs uit de Serie A).

In totaal moeten er 20 clubs meedoen aan de nieuwe Europese competitie bestaande uit 15 oprichters en 5 clubs die zich jaarlijks moeten kwalificeren. Ondertussen worden al de namen genoemd van o.a Ajax, Bayern München en Paris Saint Germain als onderdeel van de 15 ‘elite’ clubs. 

Verder is bekend geworden dat de Super League (Superliga) een bedrag van tenminste 10 miljard moet genereren zolang de clubs met het project meedoen. 3,5 miljard euro moet gaan naar de oprichters om de investering en de impact van de corona-pandemie op te vangen en compenseren.

Ondertussen is er al een eigen website gelanceerd waarop o.a. te lezen is dat er doordeweekse wedstrijden gespeeld moeten worden. Ook is in het persbericht te lezen dat de huidige en recent opnieuw gekozen voorzitter van Real Madrid Florentino Pérez tevens de eerste voorzitter wordt van de Super League.

De competitie moet in augustus van start gaan in twee groepen van 10 clubs die uit- en thuiswedstrijden moeten spelen. De eerste drie van elke groep van 10 classificeren zich voor de kwartfinale en de nummers 4 en 5 spelen play offs waarna ergens in mei de finale gespeeld moet worden.

Naast dat er lovende woorden zijn is er ook veel kritiek. Zo wordt deze competitie omschreven als een elite clubje en pure hebzucht. Ook de UEFA is niet blij met het nieuwe initiatief en dreigde de deelnemende clubs uit de nationale competities te zetten en de voetballers te weren.

Ook de Spaanse, Britse en Italiaanse voetbalbonden zijn niet echt tevreden met de laatste ontwikkelingen in het Europese voetbal door een eigen clubje van rijke en grote clubs op te richten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.