Na mooi en warm weer krijgt Spanje opnieuw te maken met regen, storm en sneeuw

Na mooi en warm weer krijgt Spanje opnieuw te maken met regen, storm en sneeuw
Beeld: 123rf

Na mooi en warm weer krijgt Spanje opnieuw te maken met regen, storm en sneeuw

MADRID – De Semana Santa Paasweek en Pasen zijn voorbij en daarmee ook het mooie weer zo lijkt het. Met enorm hoge temperaturen op de Canarische Eilanden en op bepaalde plaats op het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden, mogen de inwoners van Spanje en bezoekers van het land niet klagen over het mooie weer tijdens en voor Pasen. Maar daar lijkt nu een einde aan te komen omdat er een zogenaamde BFA aankomt die niet alleen storm en regen met zich meebrengt maar ook sneeuw.

BFA staat voor ‘Borrasca Fría Aislada’ wat in het Nederlands een geïsoleerde koude storm is. Het gaat om een koude luchtstroom die geïsoleerd is van de westerse circulatie wat niet hetzelfde is als een DANA of ‘Depresión Aislada en Niveles Altos’. Al met al zorgt deze BFA voor neerslag, koudere lucht en kans op sneeuw.

Vanaf woensdag zal het weer een ommekeer maken op veel plaatsen in Spanje waarbij er hevige regenbuien kunnen vallen in Aragón waar het in de hoger gelegen delen van de Pyreneeën ook kan sneeuwen en langs de Middellandse Zeekust waar ook veel regen verwacht wordt in onder andere Catalonië. Murcia en de Valencia regio. De regen zal de hele week aanwezig blijven en langzaam het Spaanse vasteland verlaten.

De Spaanse weerdienst AEMET heeft gewaarschuwd voor de significante weersverandering vanaf dinsdag 19 april. Voor woensdag zijn er gele weeralarmen afgeggeven voor Aragón, Teruel en La Rioja vanwege sneeuw en regen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.