Na mooi en warm weer krijgt Spanje opnieuw te maken met regen, storm en sneeuw

Na mooi en warm weer krijgt Spanje opnieuw te maken met regen, storm en sneeuw
Beeld: 123rf

Na mooi en warm weer krijgt Spanje opnieuw te maken met regen, storm en sneeuw

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Semana Santa Paasweek en Pasen zijn voorbij en daarmee ook het mooie weer zo lijkt het. Met enorm hoge temperaturen op de Canarische Eilanden en op bepaalde plaats op het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden, mogen de inwoners van Spanje en bezoekers van het land niet klagen over het mooie weer tijdens en voor Pasen. Maar daar lijkt nu een einde aan te komen omdat er een zogenaamde BFA aankomt die niet alleen storm en regen met zich meebrengt maar ook sneeuw.

BFA staat voor ‘Borrasca Fría Aislada’ wat in het Nederlands een geïsoleerde koude storm is. Het gaat om een koude luchtstroom die geïsoleerd is van de westerse circulatie wat niet hetzelfde is als een DANA of ‘Depresión Aislada en Niveles Altos’. Al met al zorgt deze BFA voor neerslag, koudere lucht en kans op sneeuw.

Vanaf woensdag zal het weer een ommekeer maken op veel plaatsen in Spanje waarbij er hevige regenbuien kunnen vallen in Aragón waar het in de hoger gelegen delen van de Pyreneeën ook kan sneeuwen en langs de Middellandse Zeekust waar ook veel regen verwacht wordt in onder andere Catalonië. Murcia en de Valencia regio. De regen zal de hele week aanwezig blijven en langzaam het Spaanse vasteland verlaten.

De Spaanse weerdienst AEMET heeft gewaarschuwd voor de significante weersverandering vanaf dinsdag 19 april. Voor woensdag zijn er gele weeralarmen afgeggeven voor Aragón, Teruel en La Rioja vanwege sneeuw en regen.

Ga naar de inhoud