Politieagent Benidorm voorkomt zelfdoding van 12-jarige Oekraïens meisje

Politieagent Benidorm voorkomt zelfdoding van 12-jarige Oekraïens meisje
Beeld: Canva

Politieagent Benidorm voorkomt zelfdoding van 12-jarige Oekraïens meisje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een politieagent van de Nationale Politie heeft de zelfmoord van een 12-jarig Oekraïens meisje in Benidorm, Alicante voorkomen. Het incident vond volgens officiële bronnen plaats op 27 maart toen het meisje dat aan depressie leed en problemen in de familie had, op een weg wilde springen.

De agent vond het meisje op de stoep nadat hij zijn dienst had beëindigd en rond 22.00 uur thuis was gekomen. Het meisje stond klaar om zichzelf op de weg te werpen waar voertuigen met hoge snelheid voorbij reden. Na een lang gesprek aan te gaan en haar vertrouwen te winnen, slaagde de politieagent erin het meisje, van Oekraïense afkomst, haar suïcidale bedoelingen te laten bekennen.

Het meisje, dat al maanden aan depressie leed en problemen in haar familie doormaakte, stemde ermee in naar een gezondheidscentrum te worden gebracht. Later vergezelde dezelfde agent haar naar huis met haar wettelijke voogden.

Het is belangrijk om te onthouden dat het nummer 024 het gratis en vertrouwelijke Spaanse telefoonnummer is voor hulp bij suïcidaal gedrag, 24 uur per dag beschikbaar, maar het vervangt geen persoonlijk consult met een zorgprofessional. In geval van een levensbedreigende noodsituatie kun je rechtstreeks 112 bellen.

Ga naar de inhoud