Spaanse tenniskampioen Rafael Nadal wil tennisclub openen in Málaga

Spaanse tenniskampioen Rafael Nadal wil tennisclub openen in Málaga
Beeld: Canva

Spaanse tenniskampioen Rafael Nadal wil tennisclub openen in Málaga

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Eind maart kwam het nieuws naar buiten dat de Spaanse tennisser Rafael Nadal van plan is een nieuwe tennisclub te openen in Málaga. Nadal heeft op zijn geboorte eiland Mallorca al de Rafa Nadal Academy met tennisbanen, fitnessruimte, zwembaden, een restaurant en een hotel en wereldwijd meerdere clubs. Iets soortgelijks moet nu ook in Málaga komen waar nationale en internationale tennissers cursussen kunnen volgen, al wordt het niet helemaal hetzelfde als de club op Mallorca.

Volgens de lokale kranten moet het complex 30.000 vierkante meter groot worden en wordt het gebouwd in de zone Carpena van Málaga. De Rafa Nadal Club Málaga wordt samen met de luxueuze makelaar Sierra Blanca Estates gebouwd. Bij de bekendmaking werd niet veel informatie bekendgemaakt over het nieuwe project.

Er komen echter steeds meer details naar buiten over het tennisclubproject van Rafa Nadal dat samen met Sierra Blanca Estates wordt ontwikkeld op een openbare grond naast het José María Martín Carpena sportpaleis. Het complex zal naar schatting ongeveer 12 hoogwaardige tennisbanen en 9 padelbanen bevatten, naast een centrale baan die plaats biedt aan ongeveer 3.000 toeschouwers. Andere bijbehorende faciliteiten zijn een fitnessruimte, een sportmuseum en een sociale club. 

Dit zal de vijfde club zijn die de naam Rafa Nadal draagt en van dit type in de wereld is, na vestigingen in Mexico, Griekenland, Koeweit en de Verenigde Staten. Het is belangrijk om te onthouden dat deze club anders is dan de unieke academie die Nadal heeft in Manacor.

Ga naar de inhoud