Ordesa en Monte Perdido gekozen tot beste natuurbestemming van Spanje

Ordesa en Monte Perdido gekozen tot beste natuurbestemming van Spanje
Beeld: via canva.com

Ordesa en Monte Perdido gekozen tot beste natuurbestemming van Spanje

In een wereld waar natuurlijke pareltjes steeds schaarser worden, schittert de regio Aragón met de natuur in de Pyreneeën van de provincie Huesca. Met het Ordesa en Monte Perdido Nationaal Park als kroonjuweel, wordt deze adembenemende streek geëerd met de prestigieuze titel van ‘Beste Natuurbestemming van Spanje’ door de National Geographic Traveler Readers’ Awards. Deze erkenning onderstreept de ongeëvenaarde schoonheid en diversiteit van dit natuurwonder in de Spaanse Pyreneeën.

Naast de benoeming van Ordesa en Monte Perdidro tot beste natuurbestemming van Spanje, werd het Canfranc Estación de Royal Hideway onderscheiden als beste ‘Hotel in een Natuurlijke Omgeving’. Dit luxe hotel iets meer dan een jaar geleden geopend in een van de mooiste treinstations van Spanje. Dit was al jaren in verval, maar werd gerestaureerd tot luxe hotel dat nu al meerdere premies heeft ontvangen. Het hotel kan als uitvalsbasis voor een bezoek aan het onderscheiden natuurpark gebruikt worden, maar Canfranc ligt op meer dan een uur rijden van Torla-Ordesa.

Het Ordesa en Monte Perdido Nationaal Park, Werelderfgoed sinds 1977, biedt bezoekers een unieke ervaring, van wandelroutes tot beklimmingen van imposante bergtoppen. National Geographic prees de diversiteit aan flora en fauna die in dit beschermde gebied leeft, evenals de indrukwekkende natuurlijke landschappen, zoals de Añisclo-kloof en de Escuaín-kloof. Bovendien werd de inzet van het park voor duurzaamheid geprezen, weerspiegeld in het Plan voor Duurzame Mobiliteit.

Het natuurpark

Het natuurpark Ordesa en Monte Perdido is een prachtig nationaal park gelegen in de Spaanse Pyreneeën. Dit park staat bekend om zijn indrukwekkende landschappen, met hoge bergtoppen, diepe valleien, heldere rivieren en weelderige bossen. Het hoogtepunt van het park is de imposante Monte Perdido, die met zijn 3.355 meter de op twee na hoogste berg van de Pyreneeën is.

Ordesa en Monte Perdido biedt een divers ecosysteem met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. In het park vind je onder andere edelherten, gemzen, steenbokken, vale gieren en zelfs bruine beren. Daarnaast herbergt het park een unieke verzameling van planten, waaronder zeldzame bloemen en bomen.

Voor natuurliefhebbers en avonturiers is het park een waar paradijs. Er zijn talloze wandelroutes van verschillende moeilijkheidsgraden die je langs adembenemende uitzichtpunten en pittoreske dorpjes voeren. Ook kun je er bergbeklimmen, mountainbiken, canyoning en wildwatervaren.

Kortom, het natuurpark Ordesa en Monte Perdido is een must-visit bestemming voor iedereen die houdt van ongerepte natuur en spectaculaire landschappen. Het is een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en kunt genieten van de rust en schoonheid van de natuur.

Ga naar de inhoud