skip to Main Content
Lidl is de grootste Spaanse groente en fruit afnemer van alle Spaanse supermarkten

Lidl is de grootste Spaanse groente en fruit afnemer van alle Spaanse supermarkten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spanje is een van de grootste groente en fruit producenten van Europa en dus kopen veel supermarktketens hun verse groente en fruit ook in Spanje. Een van de grootste – zoniet de grootste – afnemers is de Duitse supermarktketen Lidl. De keten zelf gaat er prat op dat zij de grootste afnemer zijn van Spaanse groente en fruit en dat alle andere supermarktketens in Spanje ver achter hen blijven.

Volgens het Duitse concern koopt Lidl de meeste groente en fruit van alle andere supermarktketens zoals Mercadona, Carrefour en DIA, dit ondanks het feit dat de Lidl op de vierde plaats staat van supermarktketens in Spanje. In 2016 kocht Lidl 1,4 miljoen ton aan groente en fruit in Spanje, een 16% meer dan in 2015. Het grootste deel daarvan werd echter niet verkocht in Spanje maar in de andere 27 landen waar Lidl met supermarkten aanwezig is. Daardoor kan Lidl wellicht wel de grootste afnemer zijn, ze zijn niet de grootste verkopers want het aantal supermarkten van bijvoorbeeld Mercadona en DIA is veel hoger dan van de Lidl in Spanje.

85% van alle groente en fruit die de Lidl koopt eindigt in de supermarkten in andere Europese landen waarbij Duitsland aan kop staat. Lidl koopt, in tegenstelling tot andere ketens, geen verse producten in Marokko en slechts mondjesmaat in andere landen zoals Nederland dus bijna alles komt uit Spanje.

Spaanse producten

Lidl is in Spanje daarnaast steeds Spaanser aan het worden. Dat doet de keten door steeds meer producten te verkopen die geproduceerd zijn in Spanje en ook Spaans zijn. Er zijn dus steeds minder Duitse of buitenlandse producten te koop bij de Lidl. Dat is dan wellicht goed nieuws voor de Spanjaarden, die overigens steeds meer de weg weten te vinden naar de Lidl, maar de buitenlanders die in Spanje wonen of op vakantie komen vinden het nu juist geweldig dat er soms (maar lang niet altijd) dezelfde producten te koop zijn dan in eigen land.

Een van die producten die tegenwoordig 100% Spaans is zijn de melkproducten van het eigen merk Milbona. Deze komen nu alleen nog maar uit Spanje waardoor Lidl geen melkproducten meer importeert naar Spanje. Volgens de Lidl is 70% van wat verkocht wordt in de Lidl winkels in Spanje afkomstig uit Spanje en wordt slechts 30% geïmporteerd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ik woon in België, maar ken Spanje heel goed. Hier is alle groente en fruit bij Lidl perfect, ik zie wel aan etiketten en zo dat er veel uit Spanje komt. Heb er verleden week een brick gaspacho gekocht, eigen merk denk ik, en volgens mij dezelfde als die dure uit Spanje.

  2. Willie, volgens mij gaat het over spaanse supermarkten ;).
    Ik mis de hollandse uien wel, de spaanse vind ik veel zoeter en veel minder echte uiensmaak.
    Moet er wel net zo erg van huilen 🙂

  3. Gelukkig is de jonge kaas nog wel uit Nederland want in Spanje is jonge Gouda vrijwel altijd half belegen.

    Groente en fruit zijn in Spanje van zeer matige kwaliteit, het fruit is veels te vroeg geplukt waardoor het wegrot voor het rijp is of je moet het in de koeling leggen wat ook geen aanrader is, ook is het allemaal erg duur. Tomaten en uien kopen is een ramp vaak zijn de tomaten slecht behandeld of mee gegooid en zeer kort houdbaar, uien daarintegen zijn vaak rot van binnen en hebben veels te lang gelegen voor ze de winkels binnenkomen. En legios aan nadelgi punten wat het fruit en groente betrefd in Spanje dus ook bij de Lidl.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken