skip to Main Content
Het oude smurfendorp Júzcar is nu het actiefste dorp geworden van Málaga
Diario Sur

Het oude smurfendorp Júzcar is nu het actiefste dorp geworden van Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Júzcar: van Smurfendorp naar outdoordorp

Diario Sur

MÁLAGA – Nog niet zo lang geleden stond het dorp Júzcar in de Serranía de Ronda streek in de provincie Málaga bekend als het enige echte Smurfendorp ter wereld. Dat is helaas niet meer zo nadat het dorp verplicht werd alle verwijzingen naar de Smurfen te verwijderen. De inwoners moesten dus iets anders bedenken waarbij besloten werd de huizen, kerk en andere gebouwen wél blauw gekleurd te houden en activiteiten te gaan organiseren gericht op het hele gezin.

Júzcar staat nu bekend als “Aldea Azul” ofwel blauw gehucht (letterlijke vertaling) maar beter klinkt het als Blauw dorp. Nadat de Smurfen gedurende diverse jaren de dienst uitmaakten in het dorp en dat de inwoners toeristisch gezien veel geld en bekendheid opleverde, moest men na het niet meer toestaan van de verwijzingen naar de Smurfen iets anders bedenken om de toeristische groei en interesse te behouden.

Na diverse vergaderingen onder de 200 inwoners en met financiële steun van de Diputación de Málaga kon Júzcar gaan investeren in de toekomst die vanaf deze vrijdag begonnen is als “Aldea Azul” en activiteiten in de open lucht waarbij het dorp een groot avonturenpark voor het hele gezin is geworden.

Er zijn verschillende outdooractiviteiten zoals speciale wandelroutes waaronder die langs de muurschilderingen of in de omliggende natuur, diverse Tibetaanse bruggen, meerdere klimmuren en twee spannende tokkelbanen (tirolinas) wat ongemotoriseerde kabelbanen zijn.

Al met al is het vanaf deze vrijdag mogelijk om deel te nemen aan de speciale outdooractiviteiten in het ooit blauwe Smurfendorp Júzcar waar dus nu geen Smurfen meer te zien zijn maar men met het hele gezin actief kan genieten van de natuur.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken