Het oude smurfendorp Júzcar is nu het actiefste dorp geworden van Málaga

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

MÁLAGA – Nog niet zo lang geleden stond het dorp Júzcar in de Serranía de Ronda streek in de provincie Málaga bekend als het enige echte Smurfendorp ter wereld. Dat is helaas niet meer zo nadat het dorp verplicht werd alle verwijzingen naar de Smurfen te verwijderen. De inwoners moesten dus iets anders bedenken waarbij besloten werd de huizen, kerk en andere gebouwen wél blauw gekleurd te houden en activiteiten te gaan organiseren gericht op het hele gezin.

Júzcar staat nu bekend als “Aldea Azul” ofwel blauw gehucht (letterlijke vertaling) maar beter klinkt het als Blauw dorp. Nadat de Smurfen gedurende diverse jaren de dienst uitmaakten in het dorp en dat de inwoners toeristisch gezien veel geld en bekendheid opleverde, moest men na het niet meer toestaan van de verwijzingen naar de Smurfen iets anders bedenken om de toeristische groei en interesse te behouden.

Na diverse vergaderingen onder de 200 inwoners en met financiële steun van de Diputación de Málaga kon Júzcar gaan investeren in de toekomst die vanaf deze vrijdag begonnen is als “Aldea Azul” en activiteiten in de open lucht waarbij het dorp een groot avonturenpark voor het hele gezin is geworden.

Er zijn verschillende outdooractiviteiten zoals speciale wandelroutes waaronder die langs de muurschilderingen of in de omliggende natuur, diverse Tibetaanse bruggen, meerdere klimmuren en twee spannende tokkelbanen (tirolinas) wat ongemotoriseerde kabelbanen zijn.

Al met al is het vanaf deze vrijdag mogelijk om deel te nemen aan de speciale outdooractiviteiten in het ooit blauwe Smurfendorp Júzcar waar dus nu geen Smurfen meer te zien zijn maar men met het hele gezin actief kan genieten van de natuur.

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.