14 dode dolfijnen aangespoeld op strand in Cantabrië

14 dode dolfijnen aangespoeld op strand in Cantabrië
Beeld: Ifomo Cantabria

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SANTANDER – Zaterdagmorgen zijn er 14 aangespoelde dode dolfijnen gevonden op het Playa de Oyambre strand in de kustplaats San Vicente de la Barquera. De 14 dolfijnen waren reeds dood toen deze werden gevonden maar surfers en wandelaars konden drie dolfijnen terug de zee in sturen.

Het gebeurt wel vaker dat er levenloze dolfijnen gevonden worden op een strand ergens in Spanje maar 14 dolfijnen samen komt niet vaak voor. Het gaat in het geval van de overleden dolfijnen in Cantabrië Om exemplaren van de gestreepte dolfijn (delfines listados). Deze dolfijnensoort komt veel voor in de Cantabrische zee (Mar Cantábrico).

Voor de 14 overleden en aangespoelde dolfijnen kon men niets meer doen maar er waren 3 exemplaren die door enkele surfers die ter plaatse waren en wandelaars weer de open zee in gestuurd en hebben het overleefd. Specialisten hebben de overleden dolfijnen meegenomen voor onderzoek aangezien de doodsoorzaak nu nog niet bekend is.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.