skip to Main Content
14 dode dolfijnen aangespoeld op strand in Cantabrië
Ifomo Cantabria

14 dode dolfijnen aangespoeld op strand in Cantabrië

SANTANDER – Zaterdagmorgen zijn er 14 aangespoelde dode dolfijnen gevonden op het Playa de Oyambre strand in de kustplaats San Vicente de la Barquera. De 14 dolfijnen waren reeds dood toen deze werden gevonden maar surfers en wandelaars konden drie dolfijnen terug de zee in sturen.

Het gebeurt wel vaker dat er levenloze dolfijnen gevonden worden op een strand ergens in Spanje maar 14 dolfijnen samen komt niet vaak voor. Het gaat in het geval van de overleden dolfijnen in Cantabrië Om exemplaren van de gestreepte dolfijn (delfines listados). Deze dolfijnensoort komt veel voor in de Cantabrische zee (Mar Cantábrico).

Voor de 14 overleden en aangespoelde dolfijnen kon men niets meer doen maar er waren 3 exemplaren die door enkele surfers die ter plaatse waren en wandelaars weer de open zee in gestuurd en hebben het overleefd. Specialisten hebben de overleden dolfijnen meegenomen voor onderzoek aangezien de doodsoorzaak nu nog niet bekend is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by