Spanje geëindigd op de 22e plaats bij Eurovisiesongfestival

Oeps ... foto ontbreekt!

Spanje geëindigd op de 22e plaats bij Eurovisiesongfestival

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is Miki Núñez met zijn swingende lied ‘La venda’ niet gelukt om het Eurovisiesongfestival 2019 te winnen. Spanje eindigde met 60 punten op de 22e plaats. Daarmee deed Miki het beter dan de 23e plaats van Amaia Romero en Alfred García in 2018 en de 26e (laatste) plaats van Manel Navarro in 2017.

Miki trad tijdens de 64e editie van het Eurovisiesongfestival als laatste op maar het swingende en kleurrijke optreden verliep zonder problemen. Wellicht heeft het feit dat Spanje kandidaat nummer 26 was invloed gehad op de uiteindelijke uitslag maar aan het optreden en zomerse lied lag het niet.

Spanje kreeg van de landen jury alleen 6 punten van Wit-Rusland en 1 punt van Rusland. Spanje had dus na de punten van de 41 jury landen slechts 7 punten. Uiteindelijk kreeg Spanje er nog 53 punten bij van de televisiekijkers maar dat was niet genoeg om te winnen of hoog op de lijst te komen.

Spanje doet elk jaar standaard als een van de ‘Big Five’ landen mee en wist in al die jaren tweemaal het festival te winnen. In 1968 gebeurde dat met het lied van Massiel ‘La, la, la’ en in 1969 Salomé met het lied ‘Vivo cantando’. Deze laatste overwinning moest echter gedeeld worden met Nederland, Frankrijk en Groot Brittannië.

Spanje zal dus niet het 65e Eurovisiesongfestival organiseren in 2020 maar zal wel aanwezig zijn bij de editie die in Nederland georganiseerd zal worden. Het Eurovisiesongfestival heeft slechts eenmaal op Spaanse bodem plaatsgevonden, in 1969, het jaar nadat Massiel het Eurovisiesongfestival had gewonnen. Deze finale vond toen plaats in het Teatro Real in Madrid waarbij het decor werd ontworpen door niemand minder dan Salvador Dalí.

Ga naar de inhoud