Spanje geëindigd op de 22e plaats bij Eurovisiesongfestival

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het is Miki Núñez met zijn swingende lied ‘La venda’ niet gelukt om het Eurovisiesongfestival 2019 te winnen. Spanje eindigde met 60 punten op de 22e plaats. Daarmee deed Miki het beter dan de 23e plaats van Amaia Romero en Alfred García in 2018 en de 26e (laatste) plaats van Manel Navarro in 2017.

Miki trad tijdens de 64e editie van het Eurovisiesongfestival als laatste op maar het swingende en kleurrijke optreden verliep zonder problemen. Wellicht heeft het feit dat Spanje kandidaat nummer 26 was invloed gehad op de uiteindelijke uitslag maar aan het optreden en zomerse lied lag het niet.

Spanje kreeg van de landen jury alleen 6 punten van Wit-Rusland en 1 punt van Rusland. Spanje had dus na de punten van de 41 jury landen slechts 7 punten. Uiteindelijk kreeg Spanje er nog 53 punten bij van de televisiekijkers maar dat was niet genoeg om te winnen of hoog op de lijst te komen.

Spanje doet elk jaar standaard als een van de ‘Big Five’ landen mee en wist in al die jaren tweemaal het festival te winnen. In 1968 gebeurde dat met het lied van Massiel ‘La, la, la’ en in 1969 Salomé met het lied ‘Vivo cantando’. Deze laatste overwinning moest echter gedeeld worden met Nederland, Frankrijk en Groot Brittannië.

Spanje zal dus niet het 65e Eurovisiesongfestival organiseren in 2020 maar zal wel aanwezig zijn bij de editie die in Nederland georganiseerd zal worden. Het Eurovisiesongfestival heeft slechts eenmaal op Spaanse bodem plaatsgevonden, in 1969, het jaar nadat Massiel het Eurovisiesongfestival had gewonnen. Deze finale vond toen plaats in het Teatro Real in Madrid waarbij het decor werd ontworpen door niemand minder dan Salvador Dalí.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Natuurlijk stemmen landen steeds op elkaar, maar Nederland heeft na 44 jaar terecht gewonnen met een prachtig liedje waarvan tekst en muziek was van een tot nu toe geheel onbekende zanger.

Dat ze dat circus maar vlug opdoeken, het heeft niets meer met muziek te maken en enkel met show en bovendien veel kliekjesvorming.

Welke kliekjesvorming? Elk land zijn eigen kliekje dat is normaal toch. Mij viel de regel zo min mogelijk mensen op het podium ook al erg op. Zouden ze dat gedaan hebben om ongewenste gasten van het podium te houden? Tot 5 tellen kan iedereen toch en als je er dan ineens 6 ziet is er een ongewenst persoon. Jammer dat dit festival jaar na jaar zwaar achteruit gaat en politiek daar ook al een zware rol speelt. Verders was de muziek een ramp er was niets wat nu echt je hoofd blijft steken als zijnde goed. Ik kan het meer… Lees verder »

Real Madrid wint ook niet altijd….was wel een lange zit met een ultiem einde….voor Nederland dan.

Al de inzendingen van het songfestival konden met maar een beperkt aantal mensen het podium op en dat heeft vele optredens dus letterlijk verziekt dus ook die van Miki. Het echte feest gevoel was er niet omdat er te weinig mensen op het podium waren. Waarom ze deze rare regel hebben ingesteld?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.