Welke Spaanse nieuwswebsites worden het meest bezocht in Spanje?

Welke Spaanse nieuwswebsites worden het meest bezocht in Spanje?
Beeld: Canva

Welke Spaanse nieuwswebsites worden het meest bezocht in Spanje?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het dagelijkse Spanje nieuws in het Nederlands dat we plaatsen op SpanjeVandaag is meestal afkomstig van de grote Spaanse nieuwswebsites van traditionele kranten maar ook van nieuwsbronnen die alleen een website hebben en regionale kranten/websites. Sommige van deze websites worden miljoenen keren bezocht met als populairste de onderstaande kranten/websites in apeil 2022 de onderstaande.

Volgens het onderzoeksbureau GWK is het onderstaande de ranking wat betreft meeste lezers en meeste paginaweergaves in de maand april 2022. SpanjeVandaag.com staat NIET in dit rijtje maar we kunnen verklappen dat wij in de maand april 2,3 miljoen bezochte pagina’s hebben gehad met 742 duizend bezoekers wat meer is dan de 587 duizend bezoekers in maart 2022.

De krant/website met de meeste paginaweergaves is 20Minutos met 13,2 miljoen bezoekers. De krant/website El País staat wat betreft bezoekers op de tweede plaats met 12,5 miljoen wat meer is dan El Mundo die op de derde plaats staat met 12,18 miljoen bezoekers.

De top tien wordt verder aangevuld met La Vanguardia met 10,17 miljoen bezoekers in april 2022 gevolgd door ABC met 10,12 miljoen bezoekers. El Confidencial staat met 8,94 miljoen lezers op de lijst gevolgd door El Español met 8,74 miljoen lezers, OKDiario met 6,46 miljoen lezers, El Periódico met 6,41 miljoen lezers en elDiario met 6,35 miljoen lezers. 

Ga naar de inhoud