Belgische motorrijder gearresteerd voor spookrijden en valse kentekenplaten

Belgische motorrijder gearresteerd voor spookrijden en valse kentekenplaten
Beeld: via canva.com

Belgische motorrijder gearresteerd voor spookrijden en valse kentekenplaten

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De lokale politie in Ourense in Galicië heeft een Belgische motorrijder aangehouden voor twee delicten. Ten eerste reed hij op een motor met een vals Belgisch kenteken, en ten tweede reed hij als spookrijder tegen het verkeer in. Daarnaast had de Belgische motorrijder ook kleine zakjes met drugs bij zich.

De man met Belgische nationaliteit reed op een motor in tegenovergestelde richting op de N-120 in de wijk O Pino in de stad Ourense in de autonome regio Galicië. Dit trok de aandacht van een voorbijganger, die de lokale politie van Ourense waarschuwde. Maar dat was niet wat uiteindelijk leidde tot de arrestatie van de jonge Belgische motorrijder. 

Op zondag 14 mei reed hij op een motor met een Belgisch kenteken, samen met een andere bestuurder die ook op een motor met Belgische nummerplaten reed. Het probleem was dat de eerste motor het chassisnummer had van een voertuig met een Spaans kenteken, hoewel het kenteken zelf uit België afkomstig was.

Daarom werd er een operatie uitgevoerd waarbij agenten van de Guardia Civil en de lokale politie van Ourense samenwerkten om de gegevens van de voertuigen te controleren. Dit leidde tot de arrestatie van de motorrijder die naar verluidt met illegale kentekenplaten reed. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte. De motorfiets werd in beslag genomen en onder toezicht gesteld van de gerechtelijke autoriteiten. 

Bovendien werd de jongeman administratief aangeklaagd, omdat er twee kleine zakjes met verdovende middelen bij hem werden gevonden. Naast het mogelijk strafbare feit, dat kan leiden tot boetes of zelfs gevangenisstraf, kreeg hij ook een administratieve melding.

Ga naar de inhoud