Search
menu
Search

Na enorme hitte en droogte komt sneeuw in Granada

Na enorme hitte en droogte komt sneeuw in Granada
Beeld: @MeteoSN / twitter

Na enorme hitte en droogte komt sneeuw in Granada

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het heeft na weken van warm weer zonder neerslag eindelijk geregend op veel plaatsen in Andalusië. Die regen werd omgezet in sneeuw in de hoger gelegen delen van de provincie Granada. Zo werd er sneeuw geregistreerd bij het Sierra Nevada skigebied waar vanaf 2.500 meter hoogte een dun laagje sneeuw viel.

Het heeft tot mei geduurd voordat de laatste sneeuwvlokken van het seizoen in de bergen van de Sierra Nevada vielen. De afgelopen dagen zorgden lichte sneeuwbuien voor een dunne laag sneeuw op het skigebied van Sierra Nevada, waardoor de hellingen bedekt werden met een witte laag.

Na een abnormaal warme aprilmaand, met weinig neerslag en dus geen sneeuw, is de temperatuurdaling deze week gepaard gegaan met de terugkeer van sneeuw naar Granada. De instabiele weersomstandigheden hebben al verschillende delen van Andalusië bereikt, waar de neerslag de komende dagen zal aanhouden. 

In Sierra Nevada daalde de sneeuwgrens woensdagmiddag tot ongeveer 2.500-2.600 meter, waardoor enkele sneeuwvlokken zichtbaar waren. Bij zonsopgang was er een witte laag te zien op veel plekken in het skigebied.

Het skigebied van Sierra Nevada sloot haar deuren half april, waarmee het skiseizoen 2022-2023 tot een einde kwam. Het seizoen werd gekenmerkt door weinig sneeuwval en hoge temperaturen. Helaas moest het skistation twee weken eerder sluiten dan gepland (na de meivakantie).

Ga naar de inhoud