Search
menu
Search

Veel problemen na hevige regenval, hagel en wind in Andalusië.

Veel problemen na hevige regenval, hagel en wind in Andalusië.
Beeld: via canva.com

Veel problemen na hevige regenval, hagel en wind in Andalusië.

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De stormen, regen en wind die donderdag Andalusië hebben getroffen, hebben volgens meldingen van Emergencias 112 ongeveer honderd incidenten veroorzaakt, zonder melding van persoonlijke schade. De meeste meldingen werden veroorzaakt door het vallen van takken, bomen en openbaar meubilair op straten en wegen in de provincies Sevilla, Málaga en Cádiz tussen 15.00 en 18.00 uur.

De regen, vergezeld van stormen en bliksem, heeft ook een dertigtal noodgevallen veroorzaakt waarvoor de gemeentelijke brandweer en politie moesten worden ingezet om water uit woningen, kelders, garages en commerciële panden in deze drie provincies te pompen.

In Sevilla zijn meer dan dertig meldingen gecoördineerd, vooral vanwege het vallen van takken en bomen op openbare wegen en in parken, zoals is gebeurd op de Avenida Manuel del Valle en de straten Pino en Periodista Ramón Resa, waar takken op auto’s zijn gevallen. In de provincie Sevilla zijn er ook meldingen geweest van gedeeltelijke overstromingen in Santiponce, Los Palacios y Villafranca, en vooral in Alcalá del Río, waar een wolkbreuk ervoor heeft gezorgd dat een groot deel van de bevolking van El Viar sinds 16.15 uur zonder stroom zit.

In Málaga hebben regen en hagel dezelfde soort incidenten veroorzaakt, zoals overstromingen en het vallen van takken, in gemeenten aan de Costa del Sol, het stadscentrum van Málaga en Axarquía. In Vélez-Málaga is er een muur van een privé-irrigatiekanaal op een avocado-boerderij ingestort op de Ribera-weg, richting Almayate, maar er zijn geen gewonden gevallen.

In Carratraca hebben de brandweerlieden ingegrepen bij een woningbrand in de straat Virgen de la Salud, naar verluidt veroorzaakt door een blikseminslag, volgens getuigen. Er is alleen materiële schade opgetreden in de woonkamer van het pand, aangezien het op het moment van het incident leeg was.

In het gebied van Campo de Gibraltar zijn er ook meldingen geweest van overstromingen in woningen in Algeciras tussen 14.00 en 15.00 uur. Tegelijkertijd, om 16.15 uur, heeft een hagelbui in de provincie Huelva ervoor gezorgd dat de weg A-476 bij kilometer 27 richting Nerva in Minas de Río Tinto werd afgesloten.

Ga naar de inhoud