Spaanse politie arresteert in Benidorm Belgische vrouw voor drugsmisdrijven

Spaanse politie arresteert in Benidorm Belgische vrouw voor drugsmisdrijven
Beeld: via europa press

Spaanse politie arresteert in Benidorm Belgische vrouw voor drugsmisdrijven

De Spaanse politie heeft recentelijk een opmerkelijke arrestatie verricht van een Belgische vrouw die gezocht werd door de Belgische autoriteiten voor een drugsgerelateerd misdrijf. De 58-jarige vrouw werd aangehouden in de populaire badplaats Benidorm, nadat ze zelf om politiebijstand had gevraagd na een incident met een andere persoon.

De arrestatie van de 58-jarige Belgische vrouw heeft de aandacht gevestigd op haar vermeende betrokkenheid bij drugshandel en andere criminele activiteiten. Volgens de verstrekte informatie werd de vrouw in 2022 door de Belgische autoriteiten aangeklaagd voor een misdrijf gerelateerd aan drugshandel. Ze werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar, maar slaagde erin te ontsnappen.

Als gevolg van haar veroordeling in België en haar ontsnapping, werd er een Europees aanhoudingsbevel (EAB) uitgevaardigd voor haar arrestatie. Dit bevel is geldig in alle lidstaten van de Europese Unie, waardoor de Spaanse politie juridisch de bevoegdheid had om haar aan te houden op Spaans grondgebied.

De arrestatie van de Belgische vrouw vond op onverwachte wijze plaats nadat ze zelf om politiebijstand had gevraagd na een incident met een andere persoon. Tijdens de routine-controle ontdekten de agenten het openstaande Europees aanhoudingsbevel en werd ze onmiddellijk aangehouden.

Na haar arrestatie in Benidorm werd de Belgische vrouw voorgeleid aan een Spaanse rechter, die haar onmiddellijke overlevering aan België beval. Ze zal nu moeten voorkomen voor de Belgische autoriteiten en haar straf uitzitten voor het drugsdelict waarvoor ze eerder werd veroordeeld.

Ga naar de inhoud