Ken jij de Pityusen en Gymnesiae eilanden in Spanje al?

Pixabay
Beeld: Pixabay

Ken jij de Pityusen en Gymnesiae eilanden in Spanje al?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Heb je er ooit van gehoord? De Pityusen en Gymnesiae eilanden in Spanje. In het Spaans heten ze Las Islas Pitiusas (Catalaans: Illes Pitiüses) en de Islas Gimnesias in het Spaans (Catalaans: Illes Gimnèsiques), aanduidingen die in de Spaanse pers vaak gebruikt worden. Misschien ben je er al geweest en misschien heb je er wél van gehoord.

Laten we meteen maar uitleggen waar deze eilanden te vinden zijn en ook de meer bekendere namen bekendmaken. Las Islas Pitiusas en las Islas Gimnesias zijn een onderdeel van de Balearen eilandengroep die bestaat uit diverse eilanden. Bij de Balearen horen Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera en diverse kleinere eilanden.

Gymnesiae

De Gymnesiae zijn een subgroep van de Balearen en bestaan uit Mallorca, Menorca, Isla de Cabrera en enkele kleinere eilanden zoals Dragonera, Conejera, Isla del Aire en het recent door een Amerikaan gekochte Isla de Colón.

Er wonen bijna 1 miljoen mensen op de Gymnesiae eilanden op een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 4.300 km2. Het hoogste punt is de Puig Major op het eiland Mallorca.

Benaming

De benaming is afkomstig uit het oud Griekse woord Gymnēsiai wat een afgeleide is van het Griekse gymnós wat staat voor dunne krijgers, een leger welke op deze eilanden gestationeerd was.

Pityusen

De Pityusen zijn een subgroep van de Balearen en bestaan uit Ibiza, Formentera en de kleine eilandjes Isla Conejera en de Isla de Espalmador welke recent door Belgen is gekocht.

In totaal wonen er op de Pityusen meer dan 170.000 mensen op een gezamenlijke oppervlakte van 654,28 km2. Het hoogste punt is Talaia op Ibiza met 476 meter.

Benaming

Pitiusen is afgeleid van van het Griekse pituoussai, “pijnboomrijke (eilanden)”. De eerste ontdekker van de eilandengroep (Plinius de Oudere), gaf deze naam naar aanleiding van de vele pijnboombossen die hij op het eiland ontwaarde.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.