Search
menu
Search

Kort nieuws uit Spanje (2)

Oeps ... foto ontbreekt!

Kort nieuws uit Spanje (2)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.
Kort nieuws uit Spanje
123RF

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Afgelopen jaar afgesloten met 22.100 nieuwe dollarmiljonairs in Spanje

MADRID – Sinds dat tien jaar geleden in 2008 toen de economische crisis begon, is het aantal dollarmiljonairs in Spanje met 100.000 personen toegenomen. Alleen al in 2017 steeg het aantal rijke inwoners in Spanje met 22.100 personen naar een totaal van 224.200 miljonairs met een gezamenlijk vermogen van 566 miljard euro, aldus het jaarlijkse World Wealth Report 2018 rapport van Capgemini.

Nieuwe minister-president Pedro Sánchez zegt nu tot 2020 te willen regeren

MADRID – Pedro Sánchez werd na de succesvolle motie van wantrouwen 19 dagen geleden de nieuwe minister-president van een overgangsregering totdat er nieuwe verkiezingen zouden komen. Ten tijde van de motie van wantrouwen bleef de PSOE partij volhouden dat er eerst stabiliteit in de politiek in Spanje moet komen voordat er verkiezingen zouden komen en werden er geen verkiezingsplannen of data genoemd.

Tijdens het eerste vraaggesprek op de nationale Spaanse televisie bevestigde Sánchez nogmaals dat hij van plan is tot aan juni 2020 wanneer er landelijke verkiezingen gepland staan te blijven regeren.

Fietser overlijdt na ontwijken berggeit op Mallorca

PALMA – Maandagavond rond 19.20 uur is de Spaanse wielrenner Miquel Pons om het leven gekomen nadat hij een geit moest ontwijken en in een ravijn stortte. Het ongeluk gebeurde op de weg naar de plaats Lluc in de Sierra de Tramuntana waar de 29-jarige inwoner van de gemeente Inca in een ravijn van 15 meter diep stortte toen hij een plotseling overstekende berggeit moest ontwijken. Hij reed daar samen met vrienden van de plaatselijke wielerclub. Er werd na de valpartij nog een poging gedaan om de wielrenner te redden maar daar slaagde men niet in.

Spaanse vakbond UGT waarschuwt voor een banenverlies vanwege afschaffen tol

MADRID – De Spaanse vakbond UGT heeft gewaarschuwd voor het verlies van tenminste 1.300 arbeidsplaatsen wanneer de plannen van de nieuwe regering doorgaan om diverse snelwegen tolvrij te maken. Zoals bekend heeft elke actie een reactie en terwijl de weggebruikers over het algemeen tevreden zijn met het feit dat ze geen tol meer hoeven te betalen, ziet de vakbond de bui al hangen en verwacht men een enorm verlies aan banen.

Op 30 november wordt de AP-1 tussen Burgos en Armiñón als eerste tolvrij maar het is nog onduidelijk wat er met de 121 arbeiders van o.a. de tolhokjes en onderhoud gaat gebeuren. De volgende tolweg die tolvrij zal worden is de AP-7 tussen Alicante en Tarragona waar 300 banen kunnen verdwijnen.

Slang verstopt zich in supermarkt op Gran Canaria

LAS PALMAS – Een Californische koningsslang (culebra california) heeft zich niet goed verstopt in een supermarkt aangezien hij door medewerkers gezien werd toen hij achter een koeling wilde schuilen. Dit gebeurde in een supermarkt op het industrieterrein in de gemeente San Isidro de Gáldar. De Lampropeltis getula californiae is een ware plaag aan het worden (of is dat eigenlijk al) op Gran Canaria waar de slang eind jaren 90 vorige eeuw werd geïntroduceerd als huisdier maar daarna vrij in de natuur flink in aantallen kon groeien. In 2017 werden er door de autoriteiten alleen al 900 van deze slangen gevangen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?