Sinaasappelsap 15 en een cola 6,50 euro in Palma op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Vol ongeloof wordt er al dagen gereageerd op de bevindingen van een klant van de bar Eloisa Tapas & Copas in de stad Palma op het Balearen eiland Mallorca. De bewuste klant heeft op internet een foto van het kassabonnetje van wat zij moest betalen voor een glas verse jus d’orange en een cola gedeeld. In totaal was dat 21,50 euro.

De bar Eloisa Tapas & Copas is in een paar dagen beroemd geworden in Spanje en nu ook internationaal nadat een klant van deze horecagelegenheid die gevestigd is in de Plaza Porta Pintada, naast de Plaza de España in de stad Palma een foto plaatste van haar overdreven kassabon.

De klant moest voor een verse Zumo (natural) de naranja (verse jus) 15 euro betalen en voor een Coca Cola 6,50 euro met een totaal van 21,50 euro. Direct na de publicatie van van de foto moest de bareigenaar zich verdedigen door aan te geven dat het om een halve liter verse jus ging en dus niet een glas en dat de klant in kwestie deze zonder problemen had gedronken om daarna te klagen.

Hoe het ook zij, de foto van de kassabon heeft zijn werk gedaan en meteen na de publicatie regende het klachten over de overdreven prijzen die men vraagt en over de oplichting die plaatsvindt in de toeristische stad. Ondertussen wordt er op Tripadvisor ook steen en been geklaagd en komt de bar er niet goed vanaf met slechte beoordelingen en ervaringen van andere klanten.

Zo maakte een andere Tripadvisor gebruiker ook een foto van zijn kassabon waarop een biertje stond voor 7,50, een Coca Cola Zero voor 5,50 euro en een flesje water voor 3,80 euro.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
40 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik gebruik reeds maanden de naam “Georges” om mij te identificeren op dit forum. Plots zie ik nu een andere Georges (zie lager) opduiken, die een taalgebruik benut die helemaal niet de mijne is!!!
Ik distancieer me hier volledig van en zal voortaan “Georges D” gebruiken.

Oke thx George D … is genoteerd

georges d
kan er ook niet aan doen dat ik georges heet of moet ik een fake naam gebruiken
denk dat ik voortaan onder jobke 1 mij zal voorstellen
jobke is ook een fakenaam zoals u reeds vroeger heb kunnen lezen
zij hebben het lef niet om hun eigen naam te gebruiken, ik wel

En hier is hij weer: maar zijn échte naam begint me een dikke O! … en dat heeft hij nu bewezen.Trouwens O: mijn alias is met een p geschreven, niet met een b! Lezen is dus ook jouw sterkste punt niet hahaha

En lef? Dan is volgens jouw kinderlijke redenering iedereen laf. iedereen gebruikt een alias baby… aan jouw reacties te lezen ben ik vrij zeker van jouw leeftijd: PUBER! Het is genoeg geweest, ik volg deze reactie van een puber niet verder saludos O.

Prijs / kwaliteit. ! Voorbeeld !

In Nederland / Albert Heijn een flesje vers geperste juice-orange .Inhoud : 500 ml , 2,00 euro.

Het gemak van een automatische pers-machine kost ook onderhoud en is niet echt energie zuinig. Dat voert de prijs op.!
In Spanje komen deze prijs berekeningen ook voor , alleen de uitbater zal zich bewust moeten afvragen waar ligt de grens van acceptatie.

Het genot van consumpties / gerechten wordt beoordeeld op o.a. prijs / kwaliteit en klantvriendelijkheid. Hygiene moet uitmuntend zijn. Andermans gezondheid moet hoog in het vaandel staan samen met acceptabele bedragen dat is de juiste formule.

Eind april zat ik ook op mallorca (lacudia) voor ik een drankje bestelde keek ik eerst naar de prijs. Je werkt trouwens bijna een hele jaar dan ga je voor een week of twee met vakantie en dan moet je dubbel en dwars betalen voor een drankje? Dat wil ik niet

Dit lijkt me een direct gevolg van het massatoerisme ! Misschien zijn die twee dragon-actievoerders in Barcelona dan toch geen extremisten !

Zitten nu op Mallorca . Alcudia. Hier geen hoge prijzen. Een pint 0.5 liter 1.95. Valt wrl mee. Op strand pint 3.80. Geen rariteiten. Lees voordat je ergens neerploft wel ff de kaart die buiten staat uitgestalt of lees de kaart op tafel. En is de prijs te hoog dan aftaaien. Niet zo moeilijk lijkt me.

Ben ook onlangs op Mallorca geweest en heb me daar laten vertellen dat naar gelang het seizoen vordert de prijzen stijgen ,maar deze prijzen zijn echt brutaal ….belachelijk

Málaga en omstreken €1,50 londrinkglas jus

Zelf net terug uit Mallorca herken dit verhaal echt niet. De prijzen waren normaal. Wel de hoeveelheid is meer dan in Nl daar de flesjes cola en sinas de oude hoeveelheid hebben zoals we vroeger hier in Nl ook kregen en ze nu het gehalveerd hebben. Dus nee kan mij totaal niet hierin vinden.

God wat zijn we weer aardig naar elkaar toe.
Ik dacht dat dit wel een keertje over zou zijn.
Kinderachtig gepraat.

Ik vraag meteen om een “hoja de reclamacion”. Mij zien ze liever niet want ik had vroeger al een bar laten sluiten in een dorp. Dus mensen zoeken en gezamelijk reclameren, dan worden ze wel rustig. Als dat goed werkt dan hebben ze al snel een boete van 250 euro te pakken of meer. Wat mij opvalt hier in Spanje dat er maar weinig mensen reclameren.

Dat kan ik mij voorstellen dat ze u liever niet zien komen
En daar ben je zo te lezen nog trots op ook?
En mensen zoeken om klacht neer te leggen?
Steek je energie ergens anders in en bezoek een andere gelegenheid om wat te nuttigen
Als iemand dit wil betalen is dat hun keuze en moet die tent niet sluiten

Gewoon naar Portugal gaan, bier ca. 1 ( één )

Een paar weken geleden in een kleine, typisch Spaans bar in San Miguel de Salinas – 2 gewone tonic en 2 gin tonic. Totaalprijs 9 euro……..

En dan maar klagen de poenpakkers ,ze denken de toerist betaald toch .

Dat betaal je Zelfs in Monaco niet eens ( of hier op Gran Canaria ) men blijft toch komen op mallorca en ibizaTje eens houd het echt op

Al ben je miljonair, laat zo’n lokaal links liggen….

Zal toch wel op de dranjes prijslijst gestaan hebben veronderstel ik?
Of zou toch moeten
Bij zo’n dure zaak mag je toch wel een prijslijst verwachten

Wees prijs bewust en neem een andere kust.

Ook mijn idee
Daar drink je aan een andere kust een hele avond voor

En bij ons aan de kust, in de provincie Granada, inclusief een lekkere Tapas….en idd voor zeer normale prijzen.
Ik haal haal ook deze plek maar van mijn wish list, wat een dieven zeg

2 jaar geleden zijn we er geweest en toen was de prijs tussen de 4 tot 6 euro voor een cola en tussen de 10 en 12 euro voor EEN HALVE LITER JUS EN NIET VOOR EEN LITER naargelang de plaats waar je iets gaat drinken
dit is daar een correcte prijs maar dit bonnetje is het wel heel duur maar het is zoals gezegd 2 jaar geleden, alles is duurder geworden

Vrij normale prijzen toch in toeristische gebieden en voor een terrasje…

Hou toch op Anoniem! Als je dit vrij normale prijzen vindt, vrees ik dat jezelf niet helemaal vrij normaal bent.

kom net terug uit Rome, en daar écht niet anders!
op terras een koffie 4,20 euro en aan de bar 1,00 euro.
Dus wees je bewust!
Zelfs probeede ze ons 138,00 euro te laten betalen voor een amaltijd van 38,00 euro.
Als je niet bekend bent met de euro, zul je dit inderdaad betalen 🙁

Ben je gek man.
Dit is pure oplichting.

Op die bon staat niet expliciet vermeldt dat het 1L jus was, dus de uitleg vd uitbater klopt niet

Lezen is voor sommigen ook een kunst. De uitbater had het zelf over een HALVE liter!!

Inderdaad maar mijn punt blijft toch nog staan: dan had er achter die “ 1 z. nat. naranja “ 1/2L of 50cl moeten staan. Nu goed Bert?

nee jopke niet goed dus, er moet daar niet achterstaan 1/2l of 50 cl
je kan het gewoon niet verdragen dat er een opmerking gemaakt werd
altijd u gebrabbel achteraf
sukkelaar

Altijd??? Hier staan REACTIES! Als je enkel maar kan schelden dan volg ik je wel even dus: onozelaar

georges. Dus iemand mag geen reactie op een reactie geven? En dan zelf beginnen met een onzinnige reactie en eindigen met met schelden? Rare gedachtegang van jou hoor. Vrij normaal dat jobke terug reageert, zou ik ook doen

Ik gebruik reeds maanden de naam “Georges” om mij te identificeren op dit forum. Plots zie ik nu een andere Georges opduiken, die een taalgebruik benut die helemaal niet de mijne is!!!
Ik distancieer me hier volledig van en zal voortaan “Georges D” gebruiken.

je kan het niet verdragen net zoals je broer martin???? als er ook maar iemand is die tegengas geeft

nogmaals je bent een grote sukkelaar, dit is ook een REACTIE
nog een keertje??????

Sneu figuur ben je Georges, er staan alleen maar reacties van mensen die tegengas geven….get a life man….en hou anders je domme opmerkingen voor je

Georges: moeilijke jeugd gehad?

Ik gebruik reeds maanden de naam “Georges” om mij te identificeren op dit forum. Plots zie ik nu een andere Georges opduiken, die een taalgebruik benut die helemaal niet de mijne is!!!
Ik distancieer me hier volledig van en zal voortaan “Georges D” gebruiken.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.