skip to Main Content
Sinaasappelsap 15 en een cola 6,50 euro in Palma op Mallorca
El Mundo

Sinaasappelsap 15 en een cola 6,50 euro in Palma op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Verse jus 15 en cola 6,50 euro op Mallorca

El Mundo

PALMA – Vol ongeloof wordt er al dagen gereageerd op de bevindingen van een klant van de bar Eloisa Tapas & Copas in de stad Palma op het Balearen eiland Mallorca. De bewuste klant heeft op internet een foto van het kassabonnetje van wat zij moest betalen voor een glas verse jus d’orange en een cola gedeeld. In totaal was dat 21,50 euro.

De bar Eloisa Tapas & Copas is in een paar dagen beroemd geworden in Spanje en nu ook internationaal nadat een klant van deze horecagelegenheid die gevestigd is in de Plaza Porta Pintada, naast de Plaza de España in de stad Palma een foto plaatste van haar overdreven kassabon.

De klant moest voor een verse Zumo (natural) de naranja (verse jus) 15 euro betalen en voor een Coca Cola 6,50 euro met een totaal van 21,50 euro. Direct na de publicatie van van de foto moest de bareigenaar zich verdedigen door aan te geven dat het om een halve liter verse jus ging en dus niet een glas en dat de klant in kwestie deze zonder problemen had gedronken om daarna te klagen.

Hoe het ook zij, de foto van de kassabon heeft zijn werk gedaan en meteen na de publicatie regende het klachten over de overdreven prijzen die men vraagt en over de oplichting die plaatsvindt in de toeristische stad. Ondertussen wordt er op Tripadvisor ook steen en been geklaagd en komt de bar er niet goed vanaf met slechte beoordelingen en ervaringen van andere klanten.

Zo maakte een andere Tripadvisor gebruiker ook een foto van zijn kassabon waarop een biertje stond voor 7,50, een Coca Cola Zero voor 5,50 euro en een flesje water voor 3,80 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 40 reacties
 1. Ik gebruik reeds maanden de naam “Georges” om mij te identificeren op dit forum. Plots zie ik nu een andere Georges (zie lager) opduiken, die een taalgebruik benut die helemaal niet de mijne is!!!
  Ik distancieer me hier volledig van en zal voortaan “Georges D” gebruiken.

  1. georges d
   kan er ook niet aan doen dat ik georges heet of moet ik een fake naam gebruiken
   denk dat ik voortaan onder jobke 1 mij zal voorstellen
   jobke is ook een fakenaam zoals u reeds vroeger heb kunnen lezen
   zij hebben het lef niet om hun eigen naam te gebruiken, ik wel

   1. En hier is hij weer: maar zijn échte naam begint me een dikke O! … en dat heeft hij nu bewezen.Trouwens O: mijn alias is met een p geschreven, niet met een b! Lezen is dus ook jouw sterkste punt niet hahaha

   2. En lef? Dan is volgens jouw kinderlijke redenering iedereen laf. iedereen gebruikt een alias baby… aan jouw reacties te lezen ben ik vrij zeker van jouw leeftijd: PUBER! Het is genoeg geweest, ik volg deze reactie van een puber niet verder saludos O.

 2. Prijs / kwaliteit. ! Voorbeeld !

  In Nederland / Albert Heijn een flesje vers geperste juice-orange .Inhoud : 500 ml , 2,00 euro.

  Het gemak van een automatische pers-machine kost ook onderhoud en is niet echt energie zuinig. Dat voert de prijs op.!
  In Spanje komen deze prijs berekeningen ook voor , alleen de uitbater zal zich bewust moeten afvragen waar ligt de grens van acceptatie.

  Het genot van consumpties / gerechten wordt beoordeeld op o.a. prijs / kwaliteit en klantvriendelijkheid. Hygiene moet uitmuntend zijn. Andermans gezondheid moet hoog in het vaandel staan samen met acceptabele bedragen dat is de juiste formule.

 3. Eind april zat ik ook op mallorca (lacudia) voor ik een drankje bestelde keek ik eerst naar de prijs. Je werkt trouwens bijna een hele jaar dan ga je voor een week of twee met vakantie en dan moet je dubbel en dwars betalen voor een drankje? Dat wil ik niet

 4. Dit lijkt me een direct gevolg van het massatoerisme ! Misschien zijn die twee dragon-actievoerders in Barcelona dan toch geen extremisten !

 5. Zitten nu op Mallorca . Alcudia. Hier geen hoge prijzen. Een pint 0.5 liter 1.95. Valt wrl mee. Op strand pint 3.80. Geen rariteiten. Lees voordat je ergens neerploft wel ff de kaart die buiten staat uitgestalt of lees de kaart op tafel. En is de prijs te hoog dan aftaaien. Niet zo moeilijk lijkt me.

 6. Ben ook onlangs op Mallorca geweest en heb me daar laten vertellen dat naar gelang het seizoen vordert de prijzen stijgen ,maar deze prijzen zijn echt brutaal ….belachelijk

 7. Zelf net terug uit Mallorca herken dit verhaal echt niet. De prijzen waren normaal. Wel de hoeveelheid is meer dan in Nl daar de flesjes cola en sinas de oude hoeveelheid hebben zoals we vroeger hier in Nl ook kregen en ze nu het gehalveerd hebben. Dus nee kan mij totaal niet hierin vinden.

 8. God wat zijn we weer aardig naar elkaar toe.
  Ik dacht dat dit wel een keertje over zou zijn.
  Kinderachtig gepraat.

 9. Ik vraag meteen om een “hoja de reclamacion”. Mij zien ze liever niet want ik had vroeger al een bar laten sluiten in een dorp. Dus mensen zoeken en gezamelijk reclameren, dan worden ze wel rustig. Als dat goed werkt dan hebben ze al snel een boete van 250 euro te pakken of meer. Wat mij opvalt hier in Spanje dat er maar weinig mensen reclameren.

  1. Dat kan ik mij voorstellen dat ze u liever niet zien komen
   En daar ben je zo te lezen nog trots op ook?
   En mensen zoeken om klacht neer te leggen?
   Steek je energie ergens anders in en bezoek een andere gelegenheid om wat te nuttigen
   Als iemand dit wil betalen is dat hun keuze en moet die tent niet sluiten

 10. Een paar weken geleden in een kleine, typisch Spaans bar in San Miguel de Salinas – 2 gewone tonic en 2 gin tonic. Totaalprijs 9 euro……..

 11. Dat betaal je Zelfs in Monaco niet eens ( of hier op Gran Canaria ) men blijft toch komen op mallorca en ibizaTje eens houd het echt op

 12. Zal toch wel op de dranjes prijslijst gestaan hebben veronderstel ik?
  Of zou toch moeten
  Bij zo’n dure zaak mag je toch wel een prijslijst verwachten

   1. En bij ons aan de kust, in de provincie Granada, inclusief een lekkere Tapas….en idd voor zeer normale prijzen.
    Ik haal haal ook deze plek maar van mijn wish list, wat een dieven zeg

 13. 2 jaar geleden zijn we er geweest en toen was de prijs tussen de 4 tot 6 euro voor een cola en tussen de 10 en 12 euro voor EEN HALVE LITER JUS EN NIET VOOR EEN LITER naargelang de plaats waar je iets gaat drinken
  dit is daar een correcte prijs maar dit bonnetje is het wel heel duur maar het is zoals gezegd 2 jaar geleden, alles is duurder geworden

   1. kom net terug uit Rome, en daar écht niet anders!
    op terras een koffie 4,20 euro en aan de bar 1,00 euro.
    Dus wees je bewust!
    Zelfs probeede ze ons 138,00 euro te laten betalen voor een amaltijd van 38,00 euro.
    Als je niet bekend bent met de euro, zul je dit inderdaad betalen 🙁

   1. Inderdaad maar mijn punt blijft toch nog staan: dan had er achter die “ 1 z. nat. naranja “ 1/2L of 50cl moeten staan. Nu goed Bert?

    1. nee jopke niet goed dus, er moet daar niet achterstaan 1/2l of 50 cl
     je kan het gewoon niet verdragen dat er een opmerking gemaakt werd
     altijd u gebrabbel achteraf
     sukkelaar

     1. Altijd??? Hier staan REACTIES! Als je enkel maar kan schelden dan volg ik je wel even dus: onozelaar

     2. georges. Dus iemand mag geen reactie op een reactie geven? En dan zelf beginnen met een onzinnige reactie en eindigen met met schelden? Rare gedachtegang van jou hoor. Vrij normaal dat jobke terug reageert, zou ik ook doen

     3. Ik gebruik reeds maanden de naam “Georges” om mij te identificeren op dit forum. Plots zie ik nu een andere Georges opduiken, die een taalgebruik benut die helemaal niet de mijne is!!!
      Ik distancieer me hier volledig van en zal voortaan “Georges D” gebruiken.

    2. je kan het niet verdragen net zoals je broer martin???? als er ook maar iemand is die tegengas geeft

     nogmaals je bent een grote sukkelaar, dit is ook een REACTIE
     nog een keertje??????

     1. Sneu figuur ben je Georges, er staan alleen maar reacties van mensen die tegengas geven….get a life man….en hou anders je domme opmerkingen voor je

     2. Ik gebruik reeds maanden de naam “Georges” om mij te identificeren op dit forum. Plots zie ik nu een andere Georges opduiken, die een taalgebruik benut die helemaal niet de mijne is!!!
      Ik distancieer me hier volledig van en zal voortaan “Georges D” gebruiken.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by