Lichaam van vrouw in kast gevonden in Teruel (UPDATE)

Policia Nacional / Twitter
Beeld: Policia Nacional / Twitter

Lichaam van vrouw in kast gevonden in Teruel (UPDATE)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TERUEL – De Guardia Civil politie heeft in een kast in een dorpswoning in Pozondón in de provincie Teruel (Aragon) het lichaam gevonden van een overleden vrouw. In de woning leefden haar 55-jarige zoon en 60-jarige dochter. Het was de Sociale Zekerheid die de politie adviseerde omdat volgens de kinderen hun moeder altijd weg was.

Volgens de regionale krant Heraldo de Aragon zijn de twee kinderen aangehouden vanwege de dood van de vrouw op leeftijd. Het zou zomaar kunnen dat de moeder al meer dan 12 maanden in de kast stond/lag.

Naast de Sociale Zekerheid deed ook de gemeente aangifte bij de politie want weliswaar was de vrouw niet iemand die men elke dag op straat zag, toch werd ze normaal wel buitenshuis gezien. Uiteindelijk troffen agenten van de Guardia Civil de lugubere situatie aan.

De inwoners van het slechts 48 inwoners tellende dorp zijn gechoqueerd. De zoon en dochter van de overleden moeder zijn aangehouden omdat de politie meent dat zij iets met de dood te maken hebben. Dat moet het forensisch onderzoek uitwijzen.

UPDATE: Uiteindelijk hebben de aangehouden zoon en dochter van de overleden vrouw aan de politie opgebiecht dat ze door verstikking hun moeder om het leven hebben gebracht. De dood van de bejaarde vrouw hebben ze niet doorgegeven aan de instanties om zo het pensioen te blijven ontvangen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.