Spaanse schrijver ‘Schaduw van de wind’ op 55-jarige leeftijd overleden

Spaanse schrijver 'Schaduw van de wind' op 55-jarige leeftijd overleden
Beeld: Carlos Ruiz Zafón / Facebook

Spaanse schrijver ‘Schaduw van de wind’ op 55-jarige leeftijd overleden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hij werd in 2004 wereldberoemd toen zijn boek ‘De schaduw van de wind’ een bestseller werd. Carlos Ruiz Zafón werd in 1964 in Barcelona geboren maar is op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker in zijn woonplaats Los Angeles (VS) overleden.

Het boek ‘La sombra del viento’ speelde zich af in Barcelona en werd een wereldwijde bestseller met miljoenen verkochte exemplaren in meerdere talen. Hij wist daarvoor maar ook daarna dit succes niet te evenaren.

De schaduw van de wind speelt zich af in Barcelona in het zogenaamde Kerkhof der Vergeten Boeken. Dat was het eerste deel van een vierluik maar het succes van het eerste deel werd nooit geëvenaard. 

Het Kerkhof

Het Kerkhof der Vergeten Boeken (El cementerio de los libros olvidados) is een vierluik bestaande uit de boeken ‘De schaduw van de wind’ (2004), ‘Het spel van de engel’ (2009), ‘De gevangene van de hemel’ (2012) en ‘Het labyrint der geesten’ (2017).

De boekenserie speelt zich af in Barcelona in verschillende perioden in de twintigste eeuw. Het Kerkhof der Vergeten Boeken is een mystieke labyrint achtige bibliotheek die vreemde boeken herbergt. Hoofdpersonen uit de serie zijn Daniel Semperé, Fermín Romero de Torres en David Martín.

Alle delen van Het Kerkhof der Vergeten Boeken zijn opzichzelfstaande verhalen en zijn los en in willekeurige volgorde van elkaar te lezen.

Er wordt al jaren gesproken over een verfilming van de boeken van Carlos Ruiz Zafón maar tot nu toe is dat er nog niet van gekomen.

Ga naar de inhoud