EK-2021 19 juni: Spanje speelt tweede groepsfase wedstrijd tegen Polen

EK-2021 19 juni: Spanje speelt tweede groepsfase wedstrijd tegen Polen
Beeld: Freepik (aangepast)

EK-2021 19 juni: Spanje speelt tweede groepsfase wedstrijd tegen Polen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Nederland en België hebben hun tweede groepsfase wedstrijd van de EK-2021 al gespeeld en gewonnen maar deze zaterdag 19 juni is het weer de beurt aan het Spaanse nationale elftal ‘La Furia Roja’ om de tweede wedstrijd in de groepsfase te spelen. De eerste wedstrijd tegen Zweden eindigde op 14 juni in een teleurstellend 0-0 gelijkspel.

Spanje doet met het EK-2021 mee in groep E en speelt tegen Zweden, Polen en Slowakije. Dat gebeurt in het Estadio de la Cartuja in Sevilla wat het thuishonk is voor La Furia Roja.

Deze zaterdag 19 juni om 21.00 uur wordt de tweede groepsfase wedstrijd gespeeld tegen Polen. De eerste wedstrijd speelde Spanje op maandag 14 juni tegen Zweden wat eindigde in een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Spanje had veel meer balbezit en veel meer doelpunten kansen maar deze werden niet benut.

Het goede nieuws bij de tweede wedstrijd dit EK-2021 is dat Sergio Busquets na een corona-besmetting terugkeert, al is nog niet zeker of hij opgesteld wordt tegen Polen.

De volgende groepsfase-wedstrijd voor Spanje wordt gespeeld op woensdag 23 juni om 18 uur tegen Slowakije.

Spelers 2021

Dit zijn de 24 spelers die in principe meedoen aan het EK 2021 met de Furia Roja:

Doel: David De Gea, Unai Simón, Robert Sánchez.

Verdediging: José Gayá, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric García, Diego Llorente, Cesar Azpilicueta, Marcos Llorente.

Middenveld: Busquets, Rodri, Pedri, Thiago, Koke, Fabián.

Aanval: Dani Olmo, Oyarzabal, Morata, Gerard Moreno, Ferran Torres, Adama Traoré, Sarabia.

Ga naar de inhoud