‘Intimacy’ de nieuwe Spaanse Netflix serie over vrouwen en gelekte seksvideo’s

'Intimacy' de nieuwe Spaanse Netflix serie over vrouwen en gelekte seksvideo's
Beeld: Netflix

‘Intimacy’ de nieuwe Spaanse Netflix serie over vrouwen en gelekte seksvideo’s

MADRID – Netflix heeft er weer een nieuwe Spaanse serie bij en opnieuw is het een spannende serie met een feministische kijk op de wereld van politiek en gelekte seksvideo’s. De serie speelt zich af in het Baskenland en vertelt het verhaal van een vrouwelijke kandidaat-burgemeester van Bilbao en een fabrieksmedewerkster die beiden te maken krijgen met de gevolgen van een gelekte seksvideo. Bekijk onderaan dit artikel de trailer van dese serie.

Als je vaker Spaanse series of films kijkt zul je de hoofdrolspeelsters waarschijnlijk wel herkennen. Zo zijn in de serie de personages van Itziar Ituño, Verónica Echegui, Ana Wagener, Emma Suárez en Patricia López Arnáiz te zien. In het Engels heet de serie ‘Intimacy’ maar de oorspronkelijke Spaanse titel is ‘Intimidad’. 

De serie begint wanneer een seksvideo van de kandidaat-burgemeester van Bilbao openbaar wordt gemaakt. Zij (Itziar Ituño) is een sterke, onafhankelijke vrouw. Verre van zich in het nauw te laten drijven door haar partij geeft zij een persconferentie en negeert haar ontslag. De serie contrasteert die kracht van de kandidaat-burgemeester met de kwetsbaarheid waarin een schending van de privacy op deze schaal elke vrouw zou plaatsen.

Maar dat is een deel van het verhaal dat in 8 afleveringen van ongeveer 50 minuten elk verteld wordt. Het andere verhaal is die van Bega en het overlijden van haar jongste zus Ane wiens lichaam in zee werd gevonden. Ane bleek ook slachtoffer te zijn van een gelekte seksvideo en de vraag is wat hebben beide vrouwen gemeen. Dat wordt uitgezocht door een vrouwelijke politie inspecteur.

Het is nog niet bekend of deze spannende Spaanse thrillerserie een tweede seizoen zal krijgen. Voorlopig kun je genieten van de acht afleveringen van seizoen 1. De serie wordt echter aangeduid als miniserie wat meestal betekent dat er geen tweede seizoen komt. Maar dat hangt allemaal af van de kijkcijfers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.