Search
menu
Search

Langverwachte Bob Dylan concert in Huesca valt op het laatste moment in het water

Langverwachte Bob Dylan concert in Huesca valt op het laatste moment in het water
Beeld: via canva.com

Langverwachte Bob Dylan concert in Huesca valt op het laatste moment in het water

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Afgelopen zaterdag was een grote dag voor de kleine provinciehoofdstad Huesca in de autonome regio Aragón. Na 30 jaar zou de stad voor de tweede keer muzieklegende Bob Dylan ontvangen. Tot een onweer daar anders over besliste en een paar duizenden fans teleurgesteld naar huis stuurde.

Het is zaterdag in de late namiddag nog bloedheet in de provinciehoofdstad Huesca. Rond de Plaza de Toros zitten de bars afgeladen vol. Overal lopen mensen met T-shirts van hun grote idool Bob Dylan rond. Ze kwamen van heinde en verre om hun held nog een keertje op het podium te zien. Met zijn 81 jaar is het namelijk nog maar zeer de vraag hoeveel kansen de fans nog zullen krijgen.

Het concert zou normaal gezien om 21.30 uur van start gaan. Ruim een uur op voorhand openden zich echter de hemelsluizen, en rond de plaza de toros wordt duidelijk dat lang niet iedereen de juiste kledij mee heeft voor dergelijk noodweer. “Typisch Spanjaarden”, roept iemand in het portaal van een bar. “Als de zon schijnt gaan we het huis uit zonder enige kledij, wanneer het regent moeten we dat bekopen”.

De Chinese bazaar op een boogscheut van de plaza de toros wordt onder de voet gelopen. Bob Dylan fans kopen er nog snel een regenjas, paraplu of zelfs gewoon een stuk plastic. Zo zullen ze tijdens het optreden ten minste min of meer droog blijven.

Om 21.30 uur zijn de deuren echter nog steeds niet open. 3.000 mensen staan in de regen voor de plaza de toros. Er wordt gefloten en gejoeld. Tot het onverbiddelijke verdict plots als een lopend vuurtje de ronde gaat. Het concert is afgelast. Vanwege de regen kan de veiligheid niet worden gegarandeerd. Iets meer dan 3.000 fans trekken teleurgesteld de stad in. De organisatie laat weten dat ze later de kans zullen krijgen hun ticket in te wisselen om een ander Bob Dylan concert in Spanje bij te wonen, of ze gewoon hun geld terug krijgen. Of Dylan ooit nog in Huesca op zal treden, is nog maar zeer de vraag.

Ga naar de inhoud