Kustplaats Castelldefels aan de Costa Barcelona krijgt een Walk of Fame voor beroemde inwoners

Kustplaats Castelldefels aan de Costa Barcelona krijgt een Walk of Fame voor beroemde inwoners
Beeld: ai-beeld / redactie

Kustplaats Castelldefels aan de Costa Barcelona krijgt een Walk of Fame voor beroemde inwoners

Castelldefels is een kustplaats aan de Middellandse Zee, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Barcelona. Er wonen in Castelldefels ongeveer 65.000 mensen, waarvan veel Spanjaarden zijn, maar ook een aanzienlijk aantal expats uit andere Europese landen. De stad is geliefd als woonplaats voor welgestelde families, gepensioneerden en beroemdheden vanwege de gunstige ligging en hoge levensstandaard. 

Het idee om een “Walk of Fame” in Hollywood-stijl in Castelldefels te creëren is ontstaan uit de wens om de vele beroemdheden die in de stad hebben gewoond of er hun sporen hebben nagelaten, te eren. In tegenstelling tot Hollywood, zal deze wandelpromenade langs de kust worden gerealiseerd, met bronzen sterren en naamplaten ter ere van deze belangrijke personen.

Volgens de recentste berichten zal de Walk of Fame in Castelldefels op zaterdag 22 juni 2024 worden geopend door niemand minder dan de voormalige voetballer Ronaldinho en Joan Laporta, de huidige voorzitter van FC Barcelona. Tijdens de openingsceremonie zal Ronaldinho een persconferentie geven, deelnemen aan een “futvoley”-toernooi en het nieuwe publieke gebied aan het strand feestelijk inwijden.

De selectie van personen die op de Walk of Fame zullen worden opgenomen, is gebaseerd op verschillende criteria. Allereerst worden personen in aanmerking genomen die significant hebben bijgedragen aan de geschiedenis, cultuur, sport of wetenschap van Castelldefels. Daarnaast wordt ook gekeken naar personen die een sterke band hebben met de stad, bijvoorbeeld omdat ze er hebben gewoond of studeerden.

Hoewel de gemeente Castelldefels nog geen officiële lijst heeft bekendgemaakt van de personen die op de Walk of Fame zullen worden opgenomen, zijn er enkele namen die de revue passeren. Onder meer voetballer Leo Messi, die als jeugdspeler van FC Barcelona in Castelldefels woonde, basketballer Pau Gasol en kitesurfster Gisela Pulido, die beiden uit de stad komen, worden genoemd als mogelijke kandidaten.

Ga naar de inhoud