Roekeloos rijdende Nederlander met bestelbus vol met drugs gearresteerd in Valencia

Roekeloos rijdende Nederlander met bestelbus vol met drugs gearresteerd in Valencia
Beeld: @policia / X

Roekeloos rijdende Nederlander met bestelbus vol met drugs gearresteerd in Valencia

In El Puig in de provincie Valencia heeft de politie een 28-jarige Nederlander gearresteerd vanwege roekeloos en gevaarlijk rijgedrag. Maar dat was niet het enige, want na zijn arrestatie in een sinaasappelboomgaard ontdekten ze dat de man een grote lading drugs vervoerde in zijn bestelbus.

Een witte bestelbus negeerde recent de stoptekens van de Guardia Civil en racete door de smalle straatjes, met de politie op de hielen. De 28-jarige Nederlandse bestuurder probeerde wanhopig te ontkomen aan de autoriteiten. Hij reed roekeloos door de stad, negeerde stoplichten en reed zelfs over voetpaden om uit handen van de politie te blijven.

De Guardia Civil slaagde er uiteindelijk in om de bestelbus te omsingelen, maar de Nederlandse man zette zijn ontsnapping te voet voort. Hij verstopte zich in een leeg waterkanaal midden in een veld vol sinaasappelbomen.

Nadat de man was gearresteerd, bleek de reden voor zijn wanhopige vlucht al snel duidelijk. In de bestelbus vonden de agenten maar liefst 16 kilo methamfetamine, klaar om verspreid te worden. Blijkbaar was de Nederlander op weg naar Nederland om de drugs af te leveren.

De Nederlander is voorgeleid aan de rechter en zal zich moeten verantwoorden voor verschillende strafbare feiten, waaronder drugshandel en roekeloos rijgedrag. De vangst van 16 kilo methamfetamine is een grote klap voor de drugshandel in de regio en toont aan dat de autoriteiten waakzaam blijven op dergelijke activiteiten.

Ga naar de inhoud