Kustwacht redt 4-jarig meisje ver weg op zee in Tarragona dankzij opblaasbare eenhoorn

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Kustwacht redt 4-jarig meisje ver weg op zee in Tarragona dankzij opblaasbare eenhoorn

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Zoals de krant Diari de Tarragona het omschrijft, wellicht bestaan er wonderen op deze wereld. Dat is in ieder geval wat de familie van een 4-jarig meisje elke dag de rest van haar leven zal denken. Het meisje was dichtbij de kust nabij de gemeente Sant Carles de Ràpita in de zee aan het spelen met haar eenhoorn toen zij plotseling door de wind verder de zee werd opgeduwd zonder dat haar ouders daar erg in hadden.

Het 4-jarige kind zat/lag op een opblaasbare witte eenhoorn (die mode zijn want je ziet ze overal) bij het Platja del Trabucador strand in de Ebro Delta nabij de gemeente Sant Carles de Ràpita in het zuiden van de provincie Tarragona. In eerste instantie bevond het meisje zich dichtbij de kust totdat er plotseling veel wind kwam.

De harde wind blies de eenhoorn de open zee in en het meisje dreef steeds verder weg totdat ze uit het zicht was verdwenen. Haar ouders hadden er geen erg in (wat deden zij?) totdat ze op een gegeven moment de eenhoorn met daarop hun dochter niet meer zagen.

Er werd meteen 112 gebeld en brandweer, politie, Rode Kruis en de kustwacht werden erbij gehaald om naar de drijvende eenhoorn met aan boord het 4-jarige meisje te zoeken. In eerste instantie werd ze niet gevonden totdat 80 minuten na de melding van de verdwijning de bemanning aan boord van de Salvamar Achernar kustwachtboot iets wits zagen drijven.

Het bleek om de opblaasbare eenhoorn te gaan die ver weg van de kust werd gevonden. Eenmaal dichterbij vreesde de bemanning van de kustwacht boot het ergste want het meisje was niet aanwezig. Meteen werd de omgeving afgestruind en 5 minuten later zag men gelukkig het meisje in zee drijven. Het 4-jarige kind, die niet kan zwemmen bewoog hevig met haar armen om maar boven water te blijven.

Het kind werd gezond maar vermoeid uit de zee gehaald, nagekeken door een doctor en in de haven van Sant Carles de Ràpita aan haar ouders overhandigd. De wonderen zijn de wereld nog niet uit blijkbaar maar iemand moet wel even met de ouders van het meisje praten over de opvoeding 🙂

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.