Search
menu
Search

Kustwacht redt 4-jarig meisje ver weg op zee in Tarragona dankzij opblaasbare eenhoorn

Oeps ... foto ontbreekt!

Kustwacht redt 4-jarig meisje ver weg op zee in Tarragona dankzij opblaasbare eenhoorn

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Zoals de krant Diari de Tarragona het omschrijft, wellicht bestaan er wonderen op deze wereld. Dat is in ieder geval wat de familie van een 4-jarig meisje elke dag de rest van haar leven zal denken. Het meisje was dichtbij de kust nabij de gemeente Sant Carles de Ràpita in de zee aan het spelen met haar eenhoorn toen zij plotseling door de wind verder de zee werd opgeduwd zonder dat haar ouders daar erg in hadden.

Het 4-jarige kind zat/lag op een opblaasbare witte eenhoorn (die mode zijn want je ziet ze overal) bij het Platja del Trabucador strand in de Ebro Delta nabij de gemeente Sant Carles de Ràpita in het zuiden van de provincie Tarragona. In eerste instantie bevond het meisje zich dichtbij de kust totdat er plotseling veel wind kwam.

De harde wind blies de eenhoorn de open zee in en het meisje dreef steeds verder weg totdat ze uit het zicht was verdwenen. Haar ouders hadden er geen erg in (wat deden zij?) totdat ze op een gegeven moment de eenhoorn met daarop hun dochter niet meer zagen.

Er werd meteen 112 gebeld en brandweer, politie, Rode Kruis en de kustwacht werden erbij gehaald om naar de drijvende eenhoorn met aan boord het 4-jarige meisje te zoeken. In eerste instantie werd ze niet gevonden totdat 80 minuten na de melding van de verdwijning de bemanning aan boord van de Salvamar Achernar kustwachtboot iets wits zagen drijven.

Het bleek om de opblaasbare eenhoorn te gaan die ver weg van de kust werd gevonden. Eenmaal dichterbij vreesde de bemanning van de kustwacht boot het ergste want het meisje was niet aanwezig. Meteen werd de omgeving afgestruind en 5 minuten later zag men gelukkig het meisje in zee drijven. Het 4-jarige kind, die niet kan zwemmen bewoog hevig met haar armen om maar boven water te blijven.

Het kind werd gezond maar vermoeid uit de zee gehaald, nagekeken door een doctor en in de haven van Sant Carles de Ràpita aan haar ouders overhandigd. De wonderen zijn de wereld nog niet uit blijkbaar maar iemand moet wel even met de ouders van het meisje praten over de opvoeding 🙂

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?