skip to Main Content
Kustwacht redt 4-jarig meisje ver weg op zee in Tarragona dankzij opblaasbare eenhoorn
Diari de Tarragona

Kustwacht redt 4-jarig meisje ver weg op zee in Tarragona dankzij opblaasbare eenhoorn

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

4-jarig meisje leeft nog dankzij opblaasbare eenhoorn

Diari de Tarragona

TARRAGONA – Zoals de krant Diari de Tarragona het omschrijft, wellicht bestaan er wonderen op deze wereld. Dat is in ieder geval wat de familie van een 4-jarig meisje elke dag de rest van haar leven zal denken. Het meisje was dichtbij de kust nabij de gemeente Sant Carles de Ràpita in de zee aan het spelen met haar eenhoorn toen zij plotseling door de wind verder de zee werd opgeduwd zonder dat haar ouders daar erg in hadden.

Het 4-jarige kind zat/lag op een opblaasbare witte eenhoorn (die mode zijn want je ziet ze overal) bij het Platja del Trabucador strand in de Ebro Delta nabij de gemeente Sant Carles de Ràpita in het zuiden van de provincie Tarragona. In eerste instantie bevond het meisje zich dichtbij de kust totdat er plotseling veel wind kwam.

De harde wind blies de eenhoorn de open zee in en het meisje dreef steeds verder weg totdat ze uit het zicht was verdwenen. Haar ouders hadden er geen erg in (wat deden zij?) totdat ze op een gegeven moment de eenhoorn met daarop hun dochter niet meer zagen.

Er werd meteen 112 gebeld en brandweer, politie, Rode Kruis en de kustwacht werden erbij gehaald om naar de drijvende eenhoorn met aan boord het 4-jarige meisje te zoeken. In eerste instantie werd ze niet gevonden totdat 80 minuten na de melding van de verdwijning de bemanning aan boord van de Salvamar Achernar kustwachtboot iets wits zagen drijven.

Het bleek om de opblaasbare eenhoorn te gaan die ver weg van de kust werd gevonden. Eenmaal dichterbij vreesde de bemanning van de kustwacht boot het ergste want het meisje was niet aanwezig. Meteen werd de omgeving afgestruind en 5 minuten later zag men gelukkig het meisje in zee drijven. Het 4-jarige kind, die niet kan zwemmen bewoog hevig met haar armen om maar boven water te blijven.

Het kind werd gezond maar vermoeid uit de zee gehaald, nagekeken door een doctor en in de haven van Sant Carles de Ràpita aan haar ouders overhandigd. De wonderen zijn de wereld nog niet uit blijkbaar maar iemand moet wel even met de ouders van het meisje praten over de opvoeding 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
  1. Niet te geloven dat men een kind van 4 uit het oog verliest aan zee . Jonge ouders van nu zijn zo bezig met zichzelf , anderen en andere zaken . Kinderen zijn de dupe van deze houding . Zij hebben recht op onze zorg en bescherming . Een wonder dat ze gered is . God zij dank en de helpers 🙂 .

  2. Let maar eens op hoe lang jonge ouders op hun smartphone kijken en appen, terwijl de kinderen spelen. Speeltuin in Amsterdam, heb ik geklokt hoe lang jonge moeders niet naar hun kind kijken. Tussen de 4 en 6 minuten genieten de ouders van hun smartphone en kijken dan even twee seconden naar hun kind. Smartphone is leuker dan naar je spelende kleuter te kijken hé. Eldorado voor kinderlokkers.

    1. Wij wonen tegenover een openbare speelplaats, idd ouders zitten alleen op dat mobieltje te kijken en kijken niet naar de kinderen om. Te gek voor woorden soms.

  3. tja !!! ik zou als ouder op zo een plaats ( aan zee ) toch niet zo gerust zijn hoor, ik vind het toch onverantwoord (sorry )
    Gelukkig is het kind net op tijd opgemerkt ,,
    Een dikke proficiat voor die dappere redders

  4. Ouders ? Ouders zijn mensen die de verplichting op zich hebben genomen hun kind of kinderen te behoeden voor al het onheil in de wereld. Dikke boete uitschrijven !

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken