Search
menu
Search

Politie Catalonië ontrafelt nieuwe manier van snelweg diefstallen bij toeristen

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie Catalonië ontrafelt nieuwe manier van snelweg diefstallen bij toeristen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het is de Catalaanse politie na maanden van onderzoek en surveillance gelukt een bende dieven op te rollen die hoofdzakelijk actief was op de AP-7 snelweg in Catalonië. De slachtoffers waren altijd buitenlandse toeristen waarbij de Mossos d’Esquadra spreken over een nieuwe vorm van diefstal.

Een criminele bende bestaande uit Kosovaren en Serviërs wist via een nieuwe manier tientallen toeristen die in eigen auto reden op de AP-7 snelweg te beroven van hun waardevolle bezittingen. Er wordt gesproken over tenminste 9 diefstallen in 2 maanden tijd maar het kunnen er ook meer zijn.

De diefstallen vonden hoofdzakelijk plaats op de druk bereden AP-7 snelweg in Catalonië maar ook op de C-31 autoweg en bij het vliegveld Barcelona-El Prat. Afgelopen 8 juli wist de politie 4 mannen tussen de 40 en 50 jaar te arresteren.

De modus operandi was volgens de politie meestal hetzelfde en bestond uit een persoon die de toeristen afleidde, een andere persoon die de waardevolle spullen uit de auto haalde en een derde persoon die in de vluchtauto zat.

Volgens de politie vonden deze diefstallen plaats op de AP-7 snelweg en C-31 autoweg bij de parkeerplaatsen (aereas de servicio), bij de autoverhuur parkeerplaatsen bij het vliegveld Barcelona-El Prat en bij tankstations.

Weliswaar wordt er in de krant gesproken over een nieuwe manier van diefstal maar feit is dat dit al jaren zo gebeurt in Catalonië waar internationale toeristen vaak beroofd worden door bendes. Het nieuwe in dit geval is dat men ook handelde bij de autoverhuur parkeerplaatsen bij het vliegveld van Barcelona.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?