Politie Catalonië ontrafelt nieuwe manier van snelweg diefstallen bij toeristen

Politie Catalonië ontrafelt nieuwe manier van snelweg diefstallen bij toeristen
Beeld: Mossos / Twitter

Politie Catalonië ontrafelt nieuwe manier van snelweg diefstallen bij toeristen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het is de Catalaanse politie na maanden van onderzoek en surveillance gelukt een bende dieven op te rollen die hoofdzakelijk actief was op de AP-7 snelweg in Catalonië. De slachtoffers waren altijd buitenlandse toeristen waarbij de Mossos d’Esquadra spreken over een nieuwe vorm van diefstal.

Een criminele bende bestaande uit Kosovaren en Serviërs wist via een nieuwe manier tientallen toeristen die in eigen auto reden op de AP-7 snelweg te beroven van hun waardevolle bezittingen. Er wordt gesproken over tenminste 9 diefstallen in 2 maanden tijd maar het kunnen er ook meer zijn.

De diefstallen vonden hoofdzakelijk plaats op de druk bereden AP-7 snelweg in Catalonië maar ook op de C-31 autoweg en bij het vliegveld Barcelona-El Prat. Afgelopen 8 juli wist de politie 4 mannen tussen de 40 en 50 jaar te arresteren.

De modus operandi was volgens de politie meestal hetzelfde en bestond uit een persoon die de toeristen afleidde, een andere persoon die de waardevolle spullen uit de auto haalde en een derde persoon die in de vluchtauto zat.

Volgens de politie vonden deze diefstallen plaats op de AP-7 snelweg en C-31 autoweg bij de parkeerplaatsen (aereas de servicio), bij de autoverhuur parkeerplaatsen bij het vliegveld Barcelona-El Prat en bij tankstations.

Weliswaar wordt er in de krant gesproken over een nieuwe manier van diefstal maar feit is dat dit al jaren zo gebeurt in Catalonië waar internationale toeristen vaak beroofd worden door bendes. Het nieuwe in dit geval is dat men ook handelde bij de autoverhuur parkeerplaatsen bij het vliegveld van Barcelona.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.