skip to Main Content
Politie Catalonië ontrafelt nieuwe manier van snelweg diefstallen bij toeristen
Mossos / Twitter

Politie Catalonië ontrafelt nieuwe manier van snelweg diefstallen bij toeristen

BARCELONA – Het is de Catalaanse politie na maanden van onderzoek en surveillance gelukt een bende dieven op te rollen die hoofdzakelijk actief was op de AP-7 snelweg in Catalonië. De slachtoffers waren altijd buitenlandse toeristen waarbij de Mossos d’Esquadra spreken over een nieuwe vorm van diefstal.

Een criminele bende bestaande uit Kosovaren en Serviërs wist via een nieuwe manier tientallen toeristen die in eigen auto reden op de AP-7 snelweg te beroven van hun waardevolle bezittingen. Er wordt gesproken over tenminste 9 diefstallen in 2 maanden tijd maar het kunnen er ook meer zijn.

De diefstallen vonden hoofdzakelijk plaats op de druk bereden AP-7 snelweg in Catalonië maar ook op de C-31 autoweg en bij het vliegveld Barcelona-El Prat. Afgelopen 8 juli wist de politie 4 mannen tussen de 40 en 50 jaar te arresteren.

De modus operandi was volgens de politie meestal hetzelfde en bestond uit een persoon die de toeristen afleidde, een andere persoon die de waardevolle spullen uit de auto haalde en een derde persoon die in de vluchtauto zat.

Volgens de politie vonden deze diefstallen plaats op de AP-7 snelweg en C-31 autoweg bij de parkeerplaatsen (aereas de servicio), bij de autoverhuur parkeerplaatsen bij het vliegveld Barcelona-El Prat en bij tankstations.

Weliswaar wordt er in de krant gesproken over een nieuwe manier van diefstal maar feit is dat dit al jaren zo gebeurt in Catalonië waar internationale toeristen vaak beroofd worden door bendes. Het nieuwe in dit geval is dat men ook handelde bij de autoverhuur parkeerplaatsen bij het vliegveld van Barcelona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Ik ben nog vergeten te vermelden : steeds onmiddellijk je auto op slot doen na het uitstappen “om toch eens te gaan kijken” of om iets uit de koffer te halen (gebruik hiervoor dan het apart kofferslot).

 2. Zeker in tankstations op de autostrade is het opletten geblazen ! Hou je auto steeds in het oog : komt er een vreemde op je auto af (zijn schoenen zijn voorzien van snijwerktuigen om je banden stuk te maken !) haal dan gewoon je gsm boven “om foto’s te maken”… wedden dat deze persoon een bocht van 180° maakt !

 3. Het gebeurt veel meer dan je denkt! Zelfs in de bergen, op de parkings aan ziekenhuizen.
  Ook hun actieradius is vergroot. Ze zouden al opereren in Frankrijk en dat zou doorgaan tot Castellón….
  Zelf zijn wij aangevallen geweest met stenen die tegen het achterste deel van de auto werden geworpen. Zo werd een klapband geveinsd. Volgens mij was er zelfs een tweede wagen in het spel. Op dat moment reageerde de politie veel te weinig. Na het opmaken van het p.v. werd een tweede poging tot overval geprobeerd.
  Zoiets vergeet je niet snel….
  Wanneer zal daar een einde aan komen???

 4. Klem rijden naar de pechstrook tijdens het rijden na melding van de dieven dat er iets is met je achterband. Deze poging hebben we zelf meegemaakt op de AP-7 voor de splitsing AP-7 Murcia/Madrid – A-70 Murcia/Alicante/vlieghaven. Deze manier was mij al bekend en bij het starten van het maneuver remde ik een beetje zodat ik vol gas kon geven eens het voertuig voor mij kwam (met de 4 pinkers aan) daar ik dan een grotere afstand met hen had en dat ze niet de mogelijkheid hadden om voor mijn bumper te rijden. Mijn actie slaagde.
  Onmiddellijk politie verwittigd met vermelding van de nummerplaat. Heel de poging staat op Dashcam.

 5. Wij werden daar in die streek bestolen terwijl ik aan het tanken was, werd afgeleid en niks gehoord iedereen speelde daar onder 1 hoedje

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken