Één hond per 5 inwoners in de autonome regio Valencia

Één hond per 5 inwoners in de autonome regio Valencia
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – Volgens de informatie van het Registro Informático Valenciano de identificación Animal (RIVIA) is er één hond per 5,18 inwoners te vinden in de autonome regio Valencia. Het gaat daarbij dan wel om die honden die geregistreerd staan en een identificatiechip hebben. Er zijn veel honden die echter niet geregistreerd zijn waardoor het realistische aantal hoger kan zijn.

Het aantal honden per inwoners is hoog te noemen in de Comunidad Valenciana met een hond per 5,18 personen want het gemiddeld in Spanje is 3,7 personen per hond. De kleine gemeente Girat in het district Alto Mijares in de provincie Castellón heeft de meeste geregistreerde honden met 113 ‘canes’ terwijl er 201 inwoners zijn ofwel 1 hond per 1,77 inwoners.

Het tweede dorp met de meeste honden per inwoner is Albocàsser in het district L’Alt Maestrat in de provincie Castellón met 1 hond per 2,02 personen. In de provincie Alicante staat Dénia in de Marina Alta hoog bovenin de lijst met 1 hond per 4,31 inwoners gevolgd door Villena in de L’Alt Vinalopò met 1 hond per 4,38 inwoners.

Verder wordt er in dit artikel melding gedaan van de provincies waarbij Castellón de meeste honden geregistreerd heeft met 1 hond per 4,23 personen gevolgd door de provincie Alicante met 1 hond per 4,79 inwoners en de provincie Valencia met 1 hond per 5,83 inwoners.

Wat betreft de provinciale hoofdsteden staat ook Castellón bovenaan met 1 hond per 6,5 inwoners gevolgd door de stad Alicante met 1 hond per 6,69 inwoners en de stad Valencia met 1 hond per 8,47 inwoners.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.