Één hond per 5 inwoners in de autonome regio Valencia

Één hond per 5 inwoners in de autonome regio Valencia
Beeld: 123rf

Één hond per 5 inwoners in de autonome regio Valencia

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Volgens de informatie van het Registro Informático Valenciano de identificación Animal (RIVIA) is er één hond per 5,18 inwoners te vinden in de autonome regio Valencia. Het gaat daarbij dan wel om die honden die geregistreerd staan en een identificatiechip hebben. Er zijn veel honden die echter niet geregistreerd zijn waardoor het realistische aantal hoger kan zijn.

Het aantal honden per inwoners is hoog te noemen in de Comunidad Valenciana met een hond per 5,18 personen want het gemiddeld in Spanje is 3,7 personen per hond. De kleine gemeente Girat in het district Alto Mijares in de provincie Castellón heeft de meeste geregistreerde honden met 113 ‘canes’ terwijl er 201 inwoners zijn ofwel 1 hond per 1,77 inwoners.

Het tweede dorp met de meeste honden per inwoner is Albocàsser in het district L’Alt Maestrat in de provincie Castellón met 1 hond per 2,02 personen. In de provincie Alicante staat Dénia in de Marina Alta hoog bovenin de lijst met 1 hond per 4,31 inwoners gevolgd door Villena in de L’Alt Vinalopò met 1 hond per 4,38 inwoners.

Verder wordt er in dit artikel melding gedaan van de provincies waarbij Castellón de meeste honden geregistreerd heeft met 1 hond per 4,23 personen gevolgd door de provincie Alicante met 1 hond per 4,79 inwoners en de provincie Valencia met 1 hond per 5,83 inwoners.

Wat betreft de provinciale hoofdsteden staat ook Castellón bovenaan met 1 hond per 6,5 inwoners gevolgd door de stad Alicante met 1 hond per 6,69 inwoners en de stad Valencia met 1 hond per 8,47 inwoners.

Ga naar de inhoud