Search
menu
Search

De meest gewilde kustprovincies in Spanje voor huurwoningen

De meest gewilde Spaanse kustprovincies voor huurwoningen
Beeld: Freepik

De meest gewilde kustprovincies in Spanje voor huurwoningen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De woiningwebsite Idealista.es heeft onderzocht wat de meest gezochte kustprovincies zijn om een woning te huren. Spanje heeft 21 provincies die aan de kust liggen waar normaal gesproken de provinciale hoofdstad de meeste vraag heeft. Op onderstaande kaart van Spanje staan de top 3 per provincie aangegeven.

De meest gezochte steden om een woning te huren aan de Spaanse kust zijn Barcelona, Valencia, Málaga, Palma, Alicante en de drie hoofdsteden op de eilanden Palma (Mallorca) Las Palmas (Gran Canaria) en Santa Cruz de Tenerife (Tenerife). Daarna staan de steden in de bekende toeristische gebieden zoals Calvià (Mallorca), Gandía (Valencia), Torrevieja (Alicante), Marbella (Málaga) of San Bartolomé de Tirajana met de stranden van Maspalomas en Playa del Inglés (Gran Canaria).

In het noorden van Spanje nemen grote steden zoals Vigo (Pontevedra), Gijón (Asturië) of Getxo (Vizcaya) de topposities in  op de lijst zonder de hoofdstad van de provincie te zijn. Op onderstaande kaart van Spanje staan per provincie de top 3 steden waar huurwoningen worden gezocht vermeld. In alle gevallen hebben we het overigens niet over de toeristische verhuur want Idealista.es heeft alleen gekeken naar de vaste huurwoningen voor langere tijd.

kaarthuizen
Beeld: Idealista.es
Ga naar de inhoud