De meest gewilde kustprovincies in Spanje voor huurwoningen

De meest gewilde Spaanse kustprovincies voor huurwoningen
Beeld: Freepik

De meest gewilde kustprovincies in Spanje voor huurwoningen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De woiningwebsite Idealista.es heeft onderzocht wat de meest gezochte kustprovincies zijn om een woning te huren. Spanje heeft 21 provincies die aan de kust liggen waar normaal gesproken de provinciale hoofdstad de meeste vraag heeft. Op onderstaande kaart van Spanje staan de top 3 per provincie aangegeven.

De meest gezochte steden om een woning te huren aan de Spaanse kust zijn Barcelona, Valencia, Málaga, Palma, Alicante en de drie hoofdsteden op de eilanden Palma (Mallorca) Las Palmas (Gran Canaria) en Santa Cruz de Tenerife (Tenerife). Daarna staan de steden in de bekende toeristische gebieden zoals Calvià (Mallorca), Gandía (Valencia), Torrevieja (Alicante), Marbella (Málaga) of San Bartolomé de Tirajana met de stranden van Maspalomas en Playa del Inglés (Gran Canaria).

In het noorden van Spanje nemen grote steden zoals Vigo (Pontevedra), Gijón (Asturië) of Getxo (Vizcaya) de topposities in  op de lijst zonder de hoofdstad van de provincie te zijn. Op onderstaande kaart van Spanje staan per provincie de top 3 steden waar huurwoningen worden gezocht vermeld. In alle gevallen hebben we het overigens niet over de toeristische verhuur want Idealista.es heeft alleen gekeken naar de vaste huurwoningen voor langere tijd.

Beeld: Idealista.es
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.