De tunnel van Bielsa tussen Frankrijk en Spanje blijft ‘s nachts gesloten

De tunnel van Bielas tussen Frankrijk en Spanje blijft ‘s nachts gesloten
Beeld: Archieffoto

De tunnel van Bielsa tussen Frankrijk en Spanje blijft ‘s nachts gesloten

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – De tunnel van Bielsa in de provincie Aragón wordt door veel automobilisten gebruikt om van Frankrijk naar Spanje te rijden. Maar reizigers met eigen vervoer moeten er rekening mee houden dat de Franse autoriteiten vanwege sanitaire redenen de tunnel opnieuw ‘s nachts sluiten.

De ‘túnel internacional Bielsa-Aragnouet ’ die Frankrijk met Spanje verbindt, is tussen 22.00 en 06.00 uur gesloten aan de Franse kant. Het is tijdens die uren niet toegestaan om door de tunnel te rijden die ook met hekken is afgesloten. 

Het is niet de eerste keer dat de tunnel gesloten is in de avonduren. De tunnel van Bielsa werd namelijk op 15 januari tot 30 juni ook al gesloten in de avonduren. Dat was volgens de Franse autoriteiten niet vanwege de corona-pandemie maar vanwege illegale migratie en terrorisme gevaar. Op 1 juli ging de tunnel weer open ‘s nachts maar nog geen 18 dagen later is deze tunnel alweer gesloten op 19 juli.

De tunnel kan dus wel overdag tussen 06.00 en 22.00 uur gebruikt worden maar men moet rekening houden met grenscontroles van de Franse en Spaanse politie. De andere grensovergangen in de provincie Huesca bij Portalet (Formigal, Sallent de Gallego) en Somport (Astun. Candanchu), zowel de bergpas als de tunnel, zijn wel alle uren per dag geopend.

De Bielsatunnel (Túnel de Bielsa-Aragnouet) is een tunnel gelegen op de grens van Frankrijk en Spanje. De tunnel, onderdeel van de Spaanse A-138 en de Franse D173 is gelegen in de Pyreneeën, ten noorden van het dorp Bielsa. De tunnel is ruim drie kilometer lang. Door zijn locatie in het midden van de centrale Pyreneeën, het hoogste deel van de bergketen waar weinig andere noord-zuidverbindingen zijn, is de tunnel sinds zijn opening in oktober 1976 een belangrijke noord-zuidas doorheen Pyreneeën.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.