Wat is er gebeurd met de openingen van nieuwe Action winkels in Spanje?

Wat is er gebeurd met de openingen van nieuwe Action winkels in Spanje?
Beeld: Action Girona / SpanjeVandaag

Wat is er gebeurd met de openingen van nieuwe Action winkels in Spanje?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het leek zo veelbelovend, de spoedige opening van de Action winkels in Spanje dat sinds 2022 is begonnen. De eerste Spaanse Action winkel opende op 17 februari 2022 in Girona en inmiddels zijn er vier winkels, allemaal in Catalonië, Maar sinds de laatste opening op 14 april werd het stil. Wat is er gebeurd, komen er nog nieuwe vestigingen bij zoals in de enige Catalaanse kust provincie Tarragona zonder Action winkel?

Action begon 2022 goed in Spanje, niet alleen omdat dit de eerste keer is dat de Nederlandse keten winkels opende in Spanje maar ook omdat de keten in ongeveer twee maanden tijd vier winkels heeft geopend. Deze zijn voorlopig nog allemaal gelegen in Catalonië, te weten in Girona (geopend op 17 februari), Sabadell (3 maart) en L’Hospitalet de Llobregat (17 maart) met als nieuwste winkel de vestiging in Figueres (14 april). Twee winkels in de provincie Barcelona en twee winkels in de provincie Girona. Zijn de provincies Tarragona of Lleida nu aan de beurt in Catalonië?

Alle vier de Action winkels worden voorzien van artikelen via het logistieke centrum, gelegen in Labastide in Frankrijk. Daarom is als eerste autonome regio Catalonië gekozen vanwege de nabijheid bij de Franse grens. Maar waarom komen er niet meer winkels bij zoals in Barcelona, Tarragona en verder naar het zuiden naar de Valencia regio etc? Is het uitbreidingsproces vanwege de zomer stilgelegd en kunnen we meer winkels verachten vanaf de herfst? Wij weten het helaas niet en kunnen ook nergens een goed antwoord krijgen.

Sinds februari 2022 is de Spaanse versie van de Action website online en kun je die HIER bekijken. Op de Facebookpagina voor de Spaanse Action die je HIER vindt wordt regelmatig nieuws geplaatst. Je kunt Action Spanje ook HIER volgen op Instagram. Bekijk hieronder foto’s van de Action in Girona die door de redactie gemaakt zijn tijdens ons bezoek aan de eerste Action winkel van Spanje.

Ga naar de inhoud