Spanjaarden geven 479 miljoen euro uit aan ijsjes

Spanjaarden geven 479 miljoen euro uit aan ijsjes
Beeld: Freepik

MADRID – De inwoners van Spanje hebben in 2018 in totaal 478,8 miljoen euro uitgegeven aan ijsjes. Het aantal kilo’s ijs dat gegeten werd liep op naar 133.134 ton. Volgens de cijfers van het Spaanse ministerie van Landbouw, Visserij en Voedsel werd alleen gedurende de zomermaanden in 2018 voor 280,4 miljoen euro aan ijsjes gekocht.

In totaal hebben de Spanjaarden in 2018 maar liefst 133.134 ton aan ijs geconsumeerd waarvan 73.133 ton, een 58,7% van het totaal, in de maanden juni, juli en augustus werd genuttigd. Het gemiddelde per inwoner was 2,92 kilo ijs per jaar.

De autonome regio’s waar in 2018 het meeste ijs werd gegeten waren Andalusië, Balearen, Castilla-La Mancha, Murcia en de Valencia regio (Comunidad Valenciana). De regio’s waar de minste ijsjes werden gegeten waren La Rioja, Cantabrië en Castilla y León.

Volgens de cijfers werden de meeste ijsjes gegeten door personen tussen de 60 en 75 jaar oud terwijl de jongeren tussen 20 en 24 jaar oud de minste ijsjes aten in 2018.

Hoeveel ijsjes eet jij gemiddeld per jaar in Spanje (of Nederland/België)?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

7
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Kat

Heerlijk ben een liefhebber van ijs, zeker in Spanje waar ik vaak de ijssalon geniet van een Malaga ijsje. Dit raad ik ook de andere commentatoren aan, je koelt er goed van af. Hou het een beetje smaakvol hier. Gracias!

Rob

De kop van dit artikel klopt niet, de tekst van het artikel ook niet. Er is in Spanje voor 479 miljoen aan ijsjes gekocht. Dat is het enige dat klopt. Er is namelijk niet te achterhalen of dit door Spanjaarden gedaan is, of alleen door de inwoners van Spanje.

Piet Paëlla

Spanjaarden eten geen of weinig ijs in de winter.
Jaren geleden waren de Zweden de grootste ijs-eters van Europa, per hoofd vd bevolking, en ook in de winter.
Ik eet ijs in Spanje alleen maar uit de supermarkt.

mienivanbaardewijk@hotmail.com

Rob
Kun jij je account misschien verwijderen uit de Spanje Vandaag mail?
Of ga lekker in de redactie zitten omdat jij het zoveel beter kunt.
Als je dan niet kunt, dan heeft iedereen liever dat je je commentaar voor je houdt.

Koos

Skbeetje, volgens mij heb je mij niks gevraagd. Rob mag blijven. Ik ben alleen benieuwd naar het verschil tussen Spanjaarden en inwoners van Spanje.
Volgens mij bedoelt men dat er in Spanje, Spanjaarden/toeristen/gasten/etc., zoveel ijs is gegeten. Beter kan ik het niet verwoorden.

Piet Paëlla

SK, leg dan eens uit waarom….
Uit het artikel mag je je ook afvragen of dat tonnage aan geconsumeerd ijs afkomstig is van de ijs-producerende multinationals uit Spanje (wat ik vermoed), en dus niet van die oplichters die de van Italianen gestolen ijsjes-recepten tegen woekerprijzen verkopen.

Martin

SKbeetje, spreekt u uit naam van ‘iedereen’ hier? Dan toch niet uit mijn naam. Zelf stoorde ik mij ook (heel even) aan de reactie van Rob maar iedereen heeft toch het recht hier op dit forum om zijn mening te verkondigen aangaande het betreffende artikel niet? Nog een giede avond allen

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.